Utazási kedvezmény távolsági buszra is érvényes? (a lényeg lent)
Sziasztok!
Kaptam 16 utazásra szóló kedvezményes utalványt, amin 16db 50%-os hely van, és van még 2db 90%-os. Azért kaptam, mert félárva vagyok, anyukám pedig özvegy. A kérdés az, hogy ha Budapestről utazok volánbusszal Nógrád-megyébe, akkor használhatom-e a kedvezményt?
Mert az van a papíron, hogy "belföldi menetrend szerinti közforgalmú személyszállítást végző vonalokon és helyközi autóbusz járatokon" érvényes.
A helyközi az tehát kizárja azt, hogy távolsági járaton is használhassam? Vagy ez hogyan van?
Ejj...
A helyközi a "távolsági", a kedvezmény pont a helyi járatokon nem használható. Kb. minden más viszonylatban (belföldön) igen.
Köszönöm szépen.
Csak megtévesztő volt a Volánbusz oldalán amit olvastam, mert ott valahogy külön volt véve a helyközi, és a távolsági fogalma. Valahogy "és" kapcsolat volt közöttük.
Igen használhatod.
De egy hasznos info: ha ilyet kapsz, nyilván még tanulsz, így van diákigazolványod is. Amivel szintén 50%-os kedvezményt kapsz (tehát semmivel sem vagy előrébb). Viszont erről a papírról ha két 50%-os karikát egyszerre lepecsételtetsz, az is 90%-osnak számít. Ezt csak azért írtam, h hátha nem tudnád, és jól jönne.
A helyközit és a távolságit jobbára csak a Volánbusz különbözteti meg, de az ehhez kapcsolódó kormányrendelet egységesen kezeli a kettőt (minden tekintetben), így természetesen érvényes mindkettőre ez az utalvány.
Ami ettől gyökeresen különbözik, az a helyi közlekedés, mert arra teljesen más szabályok vonatkoznak, és az árakat is a helyi önkormányzatok döntik el.
Ami írtak korábban az 50%-osról: Valóban nincs értelme használni, ha diák vagy, és amúgy is van 50%-os kedvezményed. És akkor se használd szerintem, ha csak 10-20 km-re utazol, mert egy hosszabb távú útnál sokkal többet lehet nyerni rajta. (Sajnos tapasztalatból tudom, hogy valaki lepecsételteti 100-200 forint miatt, aztán ha messzebbre utazik, akkor fizetheti az ezreket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!