90%-os kedvezménnyel kapcsolatos kérdés. Segítene valaki?
90%-os kedvezménnyel utazok távolsági buszokon.Oda vissza nekem az út Pécsre összesen 260 ft.
Lehet egy kísérőm,aki ugyanennyit fizet az oda vissza útért,ha velem jön.
Ha az a személy,aki kísérne nem magyar állampolgár,akkor is érvényes a kedvezmény?Tudna velem utazni ugyanilyen áron?
Sziasztok!
Most Januártól változtatták meg azt hogy az is kaphat emelt családi pótlékot + 90%-os utazási kártyát aki a 18. életévét betöltötte,de családi pótlékra jogosult (teh nappali tagozatos tanuló /nem hallgató/ és a 24.-életévét nem töltötte be.
A kérdésre válaszolva :/nekem is van ilyen kártyám teh tudom biztosan/ a kísérőre csak az vonatkozik hogy 18. életévét betöltött legyen (bár lehet hogy ez 16-ra csökkent sajna ezt nem figyeltem) teh ha nem állampolgár de ismer akkor kísérhet.
"a kísérőre csak az vonatkozik hogy 18. életévét betöltött legyen"
Érdekes, én többször kísértem hallássérült haveromat ilyen 90%-os jeggyel az 50%-os diák helyett, már 15-16 éves koromtól kezdve. A rendeletben sincs életkori megkötés a kísérőre.
Másik városban is.
(Úgy tudom, a lakcímed nincs is rajta azon a bizonyos kártyán.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!