Történt már valakivel olyan, hogy valami őrült kinézte magának és belekötött? Esetleg hallott valaki ilyenről?
Ma utaztam a 49-es villamoson, amikor a Kosztolányi téri megállóba értem, már feltűnt egy középkorú nő kicsit fura viselkedéssel, de nem figyeltem tovább. Beálltam a fedett megállóba és ott vártam a villamosra. Érdekes módon itt nem történt semmi. Aztán amikor szálltam fel a villamosra, (az 1. ajtónál), a nő is felszállt mögöttem és már közben taszigálta a táskámat és valamit mondott is, de nem értettem, hogy mit, csak annyit, hogy valami szatyorról hadovált. Amikor már a villamoson voltam, még az ajtónál hátranéztem, azt hittem, hogy azért szól, mert van nála valami nehéz szatyor és segítséget akar kérni, hogy vegyem el, hogy könnyebben fel tudjon szállni, vagy ilyesmi. Mivel nem láttam nála semmi ilyesmit, visszafordultam és beljebb akartam menni, ekkor meg letépte a vállamról a táskát, majdnem le is esett a földre, de szerencsére elengedte. Közben azt kiabálta, hogy a kezemben fogjam, ne a vállamon vigyem. Nyilvánvalóan őrült volt, de ez azért nagyon ijesztő volt. Szerencsére ő maradt az ajtónál és vitatkozott egy nővel, aki a védelmemre kelt és normális hangnemben szólt neki, hogy hagyjon békén. Azt hittem, hogy a következő megállónál leszállt, de amikor le akartam szállni, észrevettem, hogy még mindig ott van az ajtónál (elég nagy tömeg volt a villamoson). Sikerült leszállnom anélkül, hogy belém kötött volna és siettem hazafelé, szerencsére alapból gyors járású vagyok. Még hallottam, hogy kiabál, valami olyasmit, hogy álljak meg, de nem biztos, az is lehet, hogy másnak szólt. A lényeg az, hogy ő is leszállt abban a megállóban, ahol én.
Tudom, ez nem tűnik horrornak, de nagyon ijesztő volt. Azt hihetné az ember, hogy egy őrült nem árthat az embernek, főleg ha esetlegesen részeg is. Na, ahhoz képest elég könnyen sikerült a vállamról leszednie a táskát, pedig volt benne holmi bőven, nem volt annyira kicsi a súlya.
Tehát ereje valószínűleg van ahhoz, hogy mondjuk fellökjön, ha még egyszer belém kötne a nyílt utcán, az lenne az egyetlen esélyem, hogy eltűnök előle, mert valószínűleg nem tudna olyan gyorsan menni, mint én, de ebben sem vagyok biztos.
Pár percre lakom a Kelenföldi pályaudvartól, tudtam eddig is, hogy ott vannak hajléktalanok, hallottam már részegek kiabálását, de nem gondoltam volna, hogy fényes nappal, a teljesen tömött villamoson is "támadhatnak".
Hát ezek után tuti nagyon óvatosan fogok közlekedni az utcán és kielemzem a megállóban álló utasokat, ha meg gyanús valaki, inkább elmegyek onnan...
Részegnek is tűnt, meg őrültnek is?
Nálunk alapból utálják az emberek, ha úgy szállsz fel a villamosra, hogy a hátadon van a táska, mert ha nagy a tömeg, nehezen lehet elférni mögötted. Az agresszívebbek tényleg letépik a hátadról.
Lehet, hogy amúgy is ott kellett leszállnia, ahol neked. Próbáld meg elfelejteni. Ha esetleg legközelebb is látod, kerüld a tekintetét, tégy úgy, mintha ott se lenne, és szállj fel nyugodtan a villamosra, ott azért nagyobb biztonságban vagy, mintha esetleg kettesben maradsz vele a megállóban, mert elengedsz egy villamost.
Nem hátitáska volt, hanem női válltáska.
A részeg dolgot csak azért kevertem ide, mert valahol olvastam egy olyan véleményt egy hasonló eset kommentjei közt, hogy az őrült embereket könnyű legyűrni, főleg, ha részegek is, ami azért nem föltétlenül igaz.
Én rá se néztem egyébként, csak egyetlen pillanatra, amikor a megállóba értem, de aztán vagy 10 méterre álltam le tőle, a villamosra való felszállás közben pedig tényleg nem néztem rá.
Igazából az a baj ezekkel, hogy nem is engem látnak,lehet, hogy fel sem ismerne, ha látna megint, hanem valami olyan lényt, vagy ismerőst, vagy bármi ilyesmit lát, aki csak a fejében van.
A válltáskát a járművön mindig fogd magad elé, nem elsősorban az őrültek miatt, hanem hogy nehogy belenyúljon valaki és elemelje az értékeidet.
Sajnos őrültek mindenhol vannak, és mióta bezárták Lipótmezőt, a klinikai esetek is itt bóklásznak köztünk, mint a zombik. Plusz a városi élet stressze is mindenkiből a legrosszabb formát hozza ki.
Az ilyen kreténeket mindig jobb elkerülni, odébb menni.
Én elkerültem, direkt nem annál az ajtónál szálltam fel, ahol ő is akart, de aztán meggondolta magát és átment a másik ajtóhoz, de mivel mögöttem volt, nem vettem észre.
A válltáskát meg azért mégse vihetem a kezemben, arra való, úgy van kialakítva, hogy a vállamon vigyem. Mögöttem levő úgysem tudja kinyitni, nem ott van a cipzárja. Erre azért ügyelek, pl. nem azzal a kezemmel kapaszkodom, amelyiken a táska is van. Ez esetben nem igazán tudtam volna máshogy megoldani a felszállást, mint ahogy tettem, tekintve, hogy egyik kezemmel kapaszkodtam felszállás közben, másik kezemben volt egy nehezebb szatyor, plusz a válltáskám se volt valami könnyű aznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!