Mi az az átszállójegy metrón?
Figyelt kérdés
Két éve mikor átszálltam a földalattiről a kettes metróra, az ellenőr azt mondta, hogy nem kell lyukasztani új jegyet. Viszont ha nem kell, akkor minek az átszállójegy, ami ráadásul drágább is, és érthetlen, hogy miért van mind2 végén ilyen 3×3-as tudjátok mi. A metrón a tájékoztatót néha olvasgatom, de egyszerűen nem bírok különbséget tenni a sima jegy és az átszállójegy között, a saját értelmezésem szerint ugyanaz, csak drágább. Na jó bizti van különbség csak nem értem.2011. jan. 28. 10:07
1/3 anonim válasza:
Na pont hogy a metrón nem kell átszálló. Ha a pirosról átszállsz a kékre vagy fordítva, nem kell lyukasztani másikat, mert nincs is gép. Az egy vonal úgymond.
Átszálló kell ha pl mész 3 megállót metróval, aztán kettőt villamossal. Olcsóbb, mint 2 vonaljegy.
2/3 anonim válasza:
Én sem tudom, csak szerintem.
A sima jeggyel külön kéne metróra, és földalattira lyukasztanod. Az átszállójeggyel elég a metrón, átszállsz a földalattira nem kell. Amikor az ellenőr azt mndta nem kell lyukasztanod, milyen jegy volt nálad? Sima?
3/3 anonim válasza:
Az átszállójegy akkor kell, ha metróról villamosra/buszra/trolira/HÉV-re szállsz át. Vagy fordítva.
Vagy villamosról/buszról/troliról/HÉV-ről villamosra/buszra/trolira/HÉV-re szállsz át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!