Ha a Keletiből akarok eljutni a Nyugatiba metróval, elég egyszer lyukasztanom, vagy kétszer kell?
1 Metró vonaljegy kell csak.
a kezelésétől, 1 óra hosszáig érvényes
átszálláskor, NEM kell újból érvényesítened, (nincs is már rá lehetőséged, mivel megszünteték a 2 Metrovonal közti jegykezelő automatákat.
utastájékoztatás menüpont (piros sávon, balról a második)
3. A jegyek és bérletek használata
Vonaljegy
A vonaljegy autóbuszon, trolibuszon, villamoson és a fogaskerekűn a vonal teljes hosszán, valamint a HÉV-en Budapest közigazgatási határáig érvényes átszállás és/vagy útmegszakítás nélkül, nyomtatásos jegykezelővel történő érvényesítés esetén legfeljebb 60 percig.
.... A metróhálózaton belül (ideértve a MFAV-ot is) 60 percig érvényes és átszállásra is jogosít....
Az éjszakai (900-zal kezdődő vonalszámozású) járatokon legfeljebb 110 percig jogosít utazásra. A metrón, a MFAV-on és bizonyos HÉV állomásokon az utazás megkezdése előtt, a peronzár vonalon való áthaladás előtt kell kezelni, a többi közlekedési eszközön felszállás után azonnal érvényesíteni kell a jegykezelő készülékkel. Az érvényesített jegyet nem szabad másra átruházni, az utazás végéig, illetve a metró vagy HÉV állomás peronzár vonalának elhagyásáig meg kell őrizni.
első vagyok,igaza van a másodiknak!!!
én is bérlettel utaztam anno :)
elnézést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!