A Keletiből hogyan lehet eljutni az Elte Rákóczi úti épületébe (Aula)?
hát ebből nem biztos hogy megértette, kedves első válaszoló...én a BTK-ra járok, és nekem is átláthatatlan volt anno a budapesti közlekedés :D
megpróbálom érthetően leírni. kétféleképpen lehet, busszal, vagy metróval, egyik sem egy nagy távolság, és gyakorlatilag ugyanott van a megálló.
tehát busszal: a pályaudvar főbejáratán kilépve, át kell menni a zebrán a túloldalba, ott a buszmegálló. a 7-es, ill. 173-as buszok valamelyikére felpattantok, és az astorián leszálltok. a túloldalon a sarkon lesz egy burger king, ha ezt látjátok, jó helyen vagytok, mert mellette van a BTK.
metróval (én ezt javaslom, kisebb a tömeg, nem kerül dugóba, stb.): a pályaudvar főbejáratánál lesz a metróaluljáró, lementek, felszálltok, az astoriánál meg le. felmentek az aluljáróból (kövessétek az aluljáróban az utcatáblákat, értelemszerűen múzeum körút páros oldalhoz menjetek fel), és tádámm, ott a burger king, mellette a BTK. :)
Metrón elég a szakaszjegy, és az olcsóbb is.
Buszon csak a vonaljegy a jó. Meg mind a metrón, mind a buszon a gyűjtőjegy is jó, ha 5-en vagytok, akkor 2x5 jegy oda-vissza olcsóbb, mint a vonaljegy.
Ha metróval mész, nyugodtan menj le jegy nélkül a mozgólépcsőn! Ugyanis, félúton van lent a pénztár, ott tudsz jegyet venni. Onnan tovább viszont csak jeggyel menjél, mert ott szinte mindig van ellenőr, aki lemenetnél ellenőriz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!