Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Így vehetek a MÁV-nál diákjegy...

Így vehetek a MÁV-nál diákjegyet? Lent

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a mostani sulimban még nem kaptam diákigazolványt, csak az általános iskolai van meg. Esetleg azzal tudok venni diákot? Eddig 90%-ossal utaztam. (félárva vagyok) Csak márciusban lesz újra 90%-osom, vehetek így diákot, hogy csak általános iskolai diákigazolványom van?

15L

2010. dec. 17. 16:23
 1/3 anonim ***** válasza:
69%

Mivel még nem vagy 18, ezért mindenképpen diák vagy, vehetsz.

De amúgy számomra felfoghatatlan, hogy nem kaptál decemberig diákot, vagy ideiglenes diákot (gondolom azt meg csesztél kérni).

2010. dec. 17. 16:39
 2/3 A kérdező kommentje:
2 hónapig nem tudtam suliba járni, mert beteg voltam.:\ És most kaptam ilyen diákigazolvány igénylő lapot. Pont ma.:\
2010. dec. 17. 16:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Az első rosszul mondja!

NEM érvényes az általános iskolai diákigazolványa.

Akkor lenne igazad, hogy ha a másik diákigazolványa középiskolás lenne, az tényleg a tankötelességig érvényes.

Kedves kérdező, amíg nem lesz végleges diákod, addig kérj az iskola titkárságán ideiglenes diákot. Párszáz ft-ba kerül, és 60 napig érvényes.

2010. dec. 17. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!