Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A BKV-n a Metrónál a jegyellen...

A BKV-n a Metrónál a jegyellenőröknél felfestett fehér vonalat ha átlépem akkor már nem is tartóztathatnak fel és nem is kérhetik a jegyem bérletem? És a fehér vonal előtt akár az ellenőr akár a biztonsági őr feltartóztathat? Erőszakkal ott tarthat?

Figyelt kérdés
2010. nov. 27. 15:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nekem is van bérletem, csak azér kérdezem meg ezeket mert már megtörtént olyan, hogy miközben volt érvényes bérletem az ellenőr meg akart büntetni és feltartóztatott. Azzal fenyegetett hogy ha nem büntethet meg akkor rendőrt hív és mivel nem volt mitől félnem megvártam amíg a rendőr kiér ő igazoltatott megnézte a bérletem érvényes volt minden aztán elengedett a rendőr büntetés nélkül. Csak ez nekem 25 percembe került.

Ha bedőltem volna az ellenőr szövegének és odaadom neki a személyimet akkor megbüntetett volna és százalékot kapott volna utánam. Ezt az egészet azért kérdezem ha mégis megtörténne újra ilyen akkor tudjam a kiskapukat mert a 25 perc kicsit sok volt várni hogy aztán elengedjenek.

Egyébként a BKV szabályzatában nincsenek benne ezekre a kérdésekre a válaszok ezért itt kérdezem.

2010. nov. 28. 18:00
 12/15 anonim ***** válasza:
77%
Már nem azért,hogy okoskodjak,de miért vagytok felháborodva,ha feltartóztat?Igénybe vettél egy szolgáltatást,amiért nem fizettél...Neki az a dolga,hogy kiszűrje az ilyeneket.Hol itt a baj?Az,hogy nem törvényesen teszi ezt?Te törvényesen blicceltél?Az benne van a BTK-ban,vagy a PTK-ban,hogy bliccelni szabad?Ha elmész a fodrászhoz,a hajad rendbetétele után fizetés nélkül elszaladsz?Vegyétek már észre magatokat!Utána meg nyafog mindenki,hogy milyen állapotba vannak a járművek..Ha mindenki rendesen megvenné a jegyet,jobb feltételekkel lehetne utazni.2010-ben itt tartunk,hogy hogy lehetne megúszni fizetés nélkül valamit!Ennek szerintem az a neve,hogy lopás!És szintén ti nyafogtok azért is,hogy a nyugati nagyvárosokban sokkal jobb járművekkel lehet utazni!De ott nem azon jár minden 2-3 ember esze,hogyan lehetne megúszni fizetés nélkül....Ez az én véleményem!!Nyugodtan lehet fikázni!!
2010. dec. 5. 09:19
 13/15 anonim ***** válasza:
22%

"Az benne van a BTK-ban,vagy a PTK-ban,hogy bliccelni szabad?"

Itt csak a Btk.-ról érdemes beszélni, és ami nem tiltott az bizony szabad. Mivel a bliccelés nem bűncselekmény, sem az ellenőr, sem a biztonsági őr nem tartóztathat fel. Az más kérdés, hogy ez jól van-e így vagy nincs jól így, de a mostani szabályozás ez, amit a BKV-nak is be kellene tartania. Ha ők nem tartják be, akkor milyen alapon várják ezt el az utasoktól?

2010. dec. 5. 11:51
 14/15 LLac. válasza:
32%

"Itt csak a Btk.-ról érdemes beszélni, és ami nem tiltott az bizony szabad."

Baromság!! Az sincs benne, hogy nem szabad a macskát bemikrózni, mégis tudja mindenki(aki nem agyhalott), hogy nem szabad. Itt sajnos az alapoknál kellene újrakezdeni, újraépíteni mindent. Ez bizony bele fog telni néhány emberöltőbe.

2011. márc. 1. 08:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Llac, az a baromság, amit te írsz! Elárulom, hogy az állatkínzás benne van a Btk-ban.
2011. márc. 1. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!