Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Személyvonaton a kalauznál...

Személyvonaton a kalauznál lehet országbérletet venni?

Figyelt kérdés
Sima jeggyel szállnék fel, és vennék további utazásra országbérletet

febr. 1. 12:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
febr. 1. 12:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, bár amúgy bizonyos vonalakon (mellékvonalakon) szerintem árusíthatnának bérleteket és napijegyeket is, elvégre nyomtatójuk van, és a JÉ rendszerhez is hozzáférnek. Buszon ugye mind az ország és vármegye napijegy is kapható, de még ezeket sem lehet mondjuk egy vasúti mellékvonalon megvenni.
febr. 1. 12:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Kár.. azért köszönöm a válaszokat!
febr. 1. 12:50
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
De a mobilodon a máv appvan, ott veszel ahol éppen akarsz.. akár személyvonaton is vehetsz.
febr. 1. 13:06
 5/8 Justinianus ***** válasza:
78%
Pedig ez így nagyon ötletes, ötezer forintért venni egy viszonylati jegyet, aztán felszállni a vonatra, és venni egy országbérletet.
febr. 1. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
22%

#2:

Igen, és akkor minden hülye magyar rászokna erre, és az lenne a közfelfogás, hogy #szarokénrámegveszemakallertőlosztjóvan.

febr. 1. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mint írtam, ennek a mellékvonalakon lenne realitása, ahol nem nagyon vannak már állomásokon sem jegypénztárak. Lakóhelyem melletti vonalat, a 35-ös Kaposvár-Siófok vonalat hoznám fel. Ha jól emlékszem, akkor a vonalon sehol nincsen a két végpontot leszámítva jegykiadás, szerintem igenis nagy szükség lenne arra, hogy a vonaton is megvásárolhassák az utasok a bérleteiket. A vonal érint elég szegény településeket is, ahol nem mindenki rendelkezik a MÁV apphoz kellő okostelefonnal, vagy éppen bankkártyával. Ezek az emberek most kilométer alapú jegyet kell vegyenek (még ha Kaposvárra vagy Siófokra utaznak, legalább az egyik irányba), a napijegyeket sem vehetik meg a jegyvizsgálótól.

Nekem alapvetően édes mindegy, megveszem kártyával az országbérletet (ráadásul a BudapestGO-ban veszem, ami magától megveszi minden hónapban), de nem lenne olyan rossz, ha gondolnának azokra az emberekre is, akiknek ez nem megoldás akármilyen okból legyen az.

#2-es voltam.

febr. 2. 10:37
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Letöltöd a máv appot, megvárod a vonaton a kalaúzt, odaállsz mellé, és megvásárolod az appban az országbérleted...

Máris a kalaúznál vetted az országbérletet.

febr. 2. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!