Személyvonaton a kalauznál lehet országbérletet venni?
#2:
Igen, és akkor minden hülye magyar rászokna erre, és az lenne a közfelfogás, hogy #szarokénrámegveszemakallertőlosztjóvan.
Mint írtam, ennek a mellékvonalakon lenne realitása, ahol nem nagyon vannak már állomásokon sem jegypénztárak. Lakóhelyem melletti vonalat, a 35-ös Kaposvár-Siófok vonalat hoznám fel. Ha jól emlékszem, akkor a vonalon sehol nincsen a két végpontot leszámítva jegykiadás, szerintem igenis nagy szükség lenne arra, hogy a vonaton is megvásárolhassák az utasok a bérleteiket. A vonal érint elég szegény településeket is, ahol nem mindenki rendelkezik a MÁV apphoz kellő okostelefonnal, vagy éppen bankkártyával. Ezek az emberek most kilométer alapú jegyet kell vegyenek (még ha Kaposvárra vagy Siófokra utaznak, legalább az egyik irányba), a napijegyeket sem vehetik meg a jegyvizsgálótól.
Nekem alapvetően édes mindegy, megveszem kártyával az országbérletet (ráadásul a BudapestGO-ban veszem, ami magától megveszi minden hónapban), de nem lenne olyan rossz, ha gondolnának azokra az emberekre is, akiknek ez nem megoldás akármilyen okból legyen az.
#2-es voltam.
Letöltöd a máv appot, megvárod a vonaton a kalaúzt, odaállsz mellé, és megvásárolod az appban az országbérleted...
Máris a kalaúznál vetted az országbérletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!