Kékestetőre Mátraházáról hogy lehet ilyenkor télen felmenni?
Figyelt kérdés
Gyalog is megoldható, vagy sífelvonót használnak ilyenkor? Hogy működik ez az egész?ma 16:31
1/6 anonim válasza:
Busz is megy Gyöngyösről az hiszem.
Vagy Mátraháza parkolóból kék túra útvonalán 4 km kb egy óra.
2/6 A kérdező kommentje:
Oké, és a sípályánál? Nyáron voltam a Kékesen, mindig gyalog mentem fel a sárgán vagy a kék vonalon, de most ugye hó van, rossz utak. A sífelvonókkal is fel lehet menni?
ma 16:35
4/6 anonim válasza:
5/6 T. Feri válasza:
Síszezonban jár busz Mátraháza, és Kékestető között is a síelők miatt, mivel addig le lehet csúszni, bár az alsó szakasz nem túl jó. A buszmegálló a szanatóriumnál van, onnan még ötven métert kell felfele gyalogolni (gyakran hóban) a tetőig. Sokan inkább csak a Panoráma (Veronika rét) megállóig csúsznak le, és onnan mennek fel a tetőre. Fent van parkoló, de Gyöngyösről is megy busz. A tetőn van felvonó is, de az nem jön le végig, csak a pálya közepéig, ez kezdőknek ideális, mivel a meredekebb részek lejjebb vannak. Az északi pályát csak versenyzők használhatják. (Mondjuk 20 éve nem jártam arra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!