Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha kedvezményes jegyet veszek,...

Ha kedvezményes jegyet veszek, már a pénztárban fel kell mutatnom az igazolást, vagy elég, ha a vonaton a kalauznak meg tudom mutatni?

Figyelt kérdés
90%-os jeggyel kísérem látássérült nagymamámat. Mivel Intercityvel megyünk, gondoltam megveszem előre a jegyeket, hogy legyen hely. Az igazolvány azonban a nagymamámnál van, ugye ez nem szükséges a vásárlásnál?
2010. nov. 6. 15:55
 1/2 anonim válasza:
Én 50%-ossal utaztam (diák) és akkor amikor a jegyet vettem nem kértek semmit, csak fent a vonaton kérték az igazolványt.
2010. nov. 6. 16:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Szabály szerint nem kell felmutatnod, de sokszor kérik.

Én szoktam mondani, hogy most nincs nálam az igazolvány, majd a vonaton nálam lesz.

Főleg akkor mondom, ha 3 perc múlva megy a vonatom, és semmi kedvem előbányászni egy fél köteg iratból a diákigazolványt.

Ilyenkor általában ráírják, hogy "IH" (Igazolvány hiány) de nem kell félni tőle, a kalauznak úgyis meg tudod majd mutatni az igazolványt ésd ez a lényeges!!

2010. nov. 6. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!