Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan használható a gyakorlat...

Skid05 kérdése:

Hogyan használható a gyakorlatban egy köztisztviselői utazási utalvány?

Figyelt kérdés
Ez az a papír, ami korábban évente 12db 50%-os útra jogosított fel. Ha minden igaz, most tavasztól már korlátlan utazást tesz lehetővé a vonatkozó kormányrendelet alapján. A korábbi években nem használtam, most távolabbi kórházi látogatások miatt szükség lenne rá. Online regisztrációhoz kötött, a jegyet adott járatra tudom megvenni, tehát ha valami okból lekésem a járatot, a következő járat sofőrjénél nem tudom igazolni az 50%-os kedvezményem hiába van nálam az igazoló papír és a személyi? Hogyan ellenőrzik a hitelességét, jogosultságot? A regiszternél bármilyen kedvezmény jelölhető, a mav.hu viszont aligha van tisztában bármilyen jogosultságommal. Az oldalon az alábbi szerepel buszjegy esetén is: „A jogosultságot az erre a célra rendszeresített igazolás felmutatásával kell igazolni.” Tehát jól rakom össze, hogy a sofőr ellenőrzi pusztán az utalvány megléte és személyi alapján, de kedvezményes jegyet nála venni nem lehet?

tegnap 13:17
 1/1 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom, nálatok ez hogy működik, én közalkalmazottként kaptam egy aláírt-lepecsételt A4-es papírt, amin rajta az érvényességének a vége, négybehajtva ott a táskámban, mint annó a diákigazolványt, előkapom, megmutatom.
tegnap 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!