Csakugyan előfordul olyan, hogy egy helyre több helyjegyet
adnak el IC-n? Vagy csak az emberek nem értelmezik jól a
jegyet?
Figyelt kérdés
Számos konfliktusom volt abból, hogy fel akartak állítani a helyemről, mondván, oda szól a jegyük. Aztán mindig kiderült, hogy az illető elnézte a kocsit, a napot (!), vagy szimplán csak a székek számának leolvasása jelentett problémát.
nov. 23. 10:41
1/9 anonim válasza:
Akkor meg is válaszoltad a kérdésed.
nov. 23. 11:13
2/9 anonim válasza:
Több, mint tíz évig közlekedtem rendszeresen IC-vel és soha nem találkoztam olyannal, hogy egy járaton egy helyet két vagy több embernek adtak volna el. Viszont szinte minden héten volt olyan, aki váltig állította, hogy az ő helye is ugyanoda szól, a vége pedig az volt, amit te mondtál: nem arra a vonatra, nem arra a napra, nem abba a kocsiba vagy nem arra a helyre szólt, csak nem olvasta el figyelmesen. Ráadásul mivel sokszor indultam Nyíregyházáról, ahonnan Budapestre két irányban is közlekednek IC-k, az is előfordult, hogy nem is jó viszonylatra szállt fel a kedves utastárs: annyit látott, hogy Budapestre megy az IC, hamarabb jön, mint amire számított, aztán a Nyugatiba szóló jeggyel ücsörgött a Keletibe menő vonaton és nem értette, mi nem jó, mikor a jegyvizsgáló jelezte neki, hogy baj van.
nov. 23. 11:21
3/9 anonim válasza:
Mondhatnám, hogy felesleges a kérdésed, hiszen meg is válaszoltad - ráadásul helyesen -, de valójában csak az a felesleges, ahogy ki AKARTAD írni a kérdést.
Amit valójában kiírtál, arra a válasz ugyanis egyértelmű az, hogy igen, egy helyre több jegyet is eladnak. Sőt, minden helyre adnak el több jegyet, csak nem ugyanarra az időpontra.
nov. 23. 11:38
4/9 A kérdező kommentje:
#1 Nem válaszoltam meg: az, hogy nekem volt egy, hat, száztizenhét ilyen tapasztalatom, még nem jelenti azt, hogy a jelenség nem létezik.
nov. 23. 12:42
5/9 anonim válasza:
Nincs ilyen. Én is találkoztam ilyennel, de mindig kiderült, hogy a delikvens helyjegye nem arra a vonatra szól, hanem általában az egyel korábbira vagy későbbire, de volt már, hogy jó volt az időpont, de a holnapi vonatra szólt.
nov. 23. 14:19
6/9 anonim válasza:
5, nyáron háromszor jártam úgy, hogy nem is volt olyan hely az IC-n, mint ahová a jegyem szólt (Khely_Bp közt).
nov. 23. 14:38
7/9 anonim válasza:
Igaz, hogy évekkel ezelőtt, de előfordult, hogy 4-4 jegyet adtak ki ugyanarra a két helyre, de a fülke többi helyére nem adtak el helyjegyet.
nov. 23. 16:17
8/9 anonim válasza:
Nemzetközi vonatnál akkor fordulhat ilyen elő, ha megszakad a kapcsolat a két vasúttársaság rendszere között. Akkor megesik, hogy mindkettő eladja ugyanazt a jegyet.
nov. 23. 16:20
9/9 anonim válasza:
Sokéves tapasztalatom, hogy az emberek jelentős része teljes mértékben inkompetens a "találjuk meg a helyünket" kérdéskörben.
Már aki egyáltalán igyekszik erre, mert sokan a helyjegy-rendszer lényegét sem tudják vagy akarják felfogni. (Az utazásaim kb. 50%-ában kell "balhéznom" másik utassal, ha a saját helyemre akarnék leülni.) Nem találják a helyüket, nem értik, hogy most az ablak piktogram azt jelenti, hogy az az ablak melletti ülés, és egyszerűen egy kétszámjegyű számot nem bírnak egyeztetni a jegyen szereplővel.
Ettől függetlenül vannak néha hibák a rendszerben, én például kaptam nem létező ülésre is helyjegyet, de túlnyomó többségében a hiba nem a rendszerben szokott lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!