Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért tették ingyenessé a...

Miért tették ingyenessé a bicikliszállítást a BKK járatain?

Figyelt kérdés
Komolyan nem értem mi indokolja, hogy ingyen lehessen szállítani egy csomó helyet elfoglaló kerékpárt, miközben amúgy is csak 540 forint volt a bérlet. Pláne mi alapján jár az ingyenesség csak a bérleteseknek?
nov. 20. 18:32
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Én már vagy 20 éve nem láttam biciklist BKK járműveken. Tudod, miért? Mert a legtöbb ember nem hülye, és ha már megvásárolta a cangát nem kevés pénzért, akkor azt használja, nem a tömegközlekedést.
nov. 20. 20:14
 2/8 anonim ***** válasza:
13%
Mert karigeri a biciklisek hátsó felét nyalja, viszont soha életében nem utazott BKV-n.
nov. 20. 20:22
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát igen, aki évente egyszer száll BKK járműre, az nem csoda.

nov. 20. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

"A kerékpárszállítás a BKK egyes, tipikusan hegyvidéki járatain megengedett, a járatok száma bővítés alatt áll, ezt is szorgalmazni fogom. A jelenleg érvényes szabályok szerint a bérlettel utazó utas kerékpár szállítására csak külön jegyet vagy kerékpárbérletet váltva jogosult. A fedélzeti kerékpárszállítás értelme elsősorban az, hogy bizonyos helyzetekben nagy segítség a közösségi közlekedési járművekre a kerékpárral együtt felszállni. Ilyen lehet egy defekt, ha lemerül az elektromos kerékpár akkumulátora, egy nyári felhőszakadás vagy éppen a fáradtság. Budapest hegyvidéki területein jellemző használati mód lehet, hogy míg kényelmes kerékpárral legurulni a hegyről, felfelé ez kevésbé komfortos.

A bérletváltást is ösztönzi egy ilyen plusz utazási jogosultság. A szabályozás abban is segít, hogy a felszállást gyorsítja, hiszen elsőajtós járatokon nem kell kétszeri kódbeolvasással bajlódnia az érintett utasoknak."

[link]

nov. 20. 21:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A 21-es buszra rendszeresen tuszkolnak fel kerékpárokat, főleg hétvégén amikor amúgy is egy csomóan mennek fel a Normafára...

Persze értem, hogy a hegyre nem akarnak feltekerni, csak majd lefele, de akkor legalább a fogaskerekűvel mennének, ahol van normálisan kialakított helye a kerékpároknak.

nov. 21. 07:15
 6/8 A kérdező kommentje:

Te most komolyan gondolod, hogy a BKK hivatalos közlemenye válasz bármiféle kérdésre is?

nov. 21. 10:25
 7/8 anonim ***** válasza:
84%
Ez nem a BKK hivatalos közleménye. Hanem az intézkedést előterjesztő képviselő (Vitézy) magyarázata.
nov. 21. 15:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Akkor az önálló vélemenyedet nem kívánod leírni?

nov. 23. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!