Volánbuszon és helyijáratokon annak sem szabályos enni, aki cukros?
A helyijárat lehetőleg minden magyar városban érdekelne. (Minden város maga szabja meg a kivételeket vagy egyáltalán azok létezését. A helyközi pedig országosan monopólium ma már.)
És ha lehet nekik enni (mondom, *ha*), akkor mi kell ahhoz, hogy még csak tartani se kelljen az ellenőrtől, hanem éppen ellenkezőleg, még "rajtakapás" esetén se tudjon baj lenni belőle (sőt folytatni is szabadjon a fogyasztást is És az utazást is)? Csak az jó, ha van igazolás betegségről, vagy bemondásra is elfogadják a "rosszul vagyok és Ezért eszek... ha nem ehetek, mindjárt még rosszabbul leszek" indokot?
A leesett vércukor már olyan állapot, hogy nincs mese, Ott És Azonnal kell a problémát megoldani! (vagyis még enni is, olyan esetben, attól függetlenül is haladéktalanul kell, hogy az adott helyszín milyen helyszín)
Személy szerint én pont olyan vagyok, hogy cukros az nem vagyok és így nem is lehetséges bármit is lobogtatnom, ám így is valós dolog az, és rendszeres, hogy rosszul leszek előzmény nélkül és véletlenszerű időben, és ekkor pont olyan tüneteket produkálok (és kaja nélkül "sose" jövök rendbe, ki a rosszullétből, ám kajával percek alatt jövök helyre). Voltam dokiKnál, ők se tudták a "legbelső" mögöttes okot, a tapasztalataimra pedig ahhoz hasonló jótanácsokat mondtak, mint amiket cukrosoknak is szoktak, többek között, hogy Maximum Pár óránként ill. napi Sokszor (alkalmanként nem túl sokat, de sok alkalommal) KELL enni. Csak hát ez sincsen még papírra is leírva, de ettől még én tudom (és minden hozzátartozóm is tudja), azt is, hogy gyakran kell ennem, és azt is, hogy ezt még orvosok is mondták már nekem.
Bár a kérdés cukrosakra vonatkozott, meg még a kifejtés (eddigi részének) első fele is, én meg (elvileg) nem az vagyok, mégis, amióta olyan vagyok, amilyen, azóta ők is érdekelnek (mert ha nekik se lehet, az még nagyobb baj ill. az olyan szabály még jobban szorul változtatásra, mint ha "csak" nekem nem lehet és "legalább" nekik lehet)
Off: Miért nem tudják e tilalmat legalább a távolsági buszokról levenni? Nekik CSAK az a baj, hogy megengedés esetén többet kellhet takarítani, ám az fontosabb (kéne legyen), hogy egészségről van szó! Ha az utazás tényleges ideje 3 óra, az nem csak akkor 3 óra ha vonat van alattam, hanem a 3 óra az 3 óra akkor is, ha az aktuális járművem éppen busz. (A 3-as csak példaszám, nyugodtan behelyettesíthetsz akár nagyobb számot is.) Többórás út esetén már nemcsak a beteggel, de igazából már bárkivel is megesik, hogy akár az összes szükséglet is jelentkezhet. Lehet a megéhezés olyan időpontban, hogy még mindig órák vannak hátra az illető utazásának végéig. Nem valami humánus dolog (sztem) ha ebben az állapotban még tovább maradni is kell még egy hosszabb időre is.
MO Alaptörvénye szerint *alapjog* az egészség megőrzéséhez való jog! (És a szabad helyváltoztatáshoz való jog is Alapjog, tehát a tényleges úticéljára is joga van az embernek megérkezni, ennélfogva nem lehet a "muszáj enni" esetben a buszról rögtön leszállás az egészségmegőrzéshez való jog ténylegesen is megtörténő gyakorlásának az egyetlen módja.)
Ezért minek ez a litánia...
Aki cukros, annak az élete része, hogy tudja mikor kell ennie. Egy buszon is meg tud enni pár szem kekszet, ha muszáj ennie. A kutya nem fog hozzá szólni, ha ezt kulturáltan teszi. Ha nem lenne kiírva, akkor meg némelyik ember felülne, aztán gyrostálat enne, ha tehetné... A gyerekek meg két kézzel szórnák a chipset, ha nem lenne a tiltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!