Csomagszállítás, WC szünet Volánbuszon?
Sziasztok, lehet ciki, most jöttem egy kő alól, meg ilyenek - de eddig mindig kisebb csomaggal (hátizsák) utaztam, kisebb távolságokra (20-30 perc), minden mást eddig vonattal intéztem, vagy valakivel autóval mentünk.
Szóval hogy van ez a Volánbusznál, Flixbus-nál, felszállásnál jelzem a sofőrnek, hogy kellene a csomagtér, leszállásnál hogy van csomagom a tartóban, és Ő vidáman-dalolva kiadja a cuccokat? Vagy nekem kell kinyitni, bepakolni stb? Van valami jelzés, nehogy valaki más elvigye az ember bőröndjét? Vagy erre semmi garancia?
Van ennek valami plusz díja?
Másik kérdés, hogy egy hosszabb (nyilván 2+ órás) úton mennyi időközönként, mennyi időre áll meg egy busz, egyáltalán megáll? Olyat olvastam már, hogy a fedélzeti WC ha van is, felejtős.
Én a 2010-es évek elején ingáztam sokat busszal nagy távolságra. Autóm még nem volt és mivel a macskám is jött mindenhova velem, a vonatról ki voltam tiltva.
Nagyobb állomásokon, ahol sokan szállnak fel-le, általában kinyitja a sofőr a csomagtér ajtaját. Ha esetleg nem, akkor szólsz neki és kinyitja. Bár volt olyan is, hogy nem volt zárva és én is ki tudtam nyitni. Szóval ez változó, de meg lehet oldani. Van olyan sofőr, aki magat szeret bepakolni, elrendezni a cuccokat, van akinél meg nem érdekli, neked kell. Egyszer egy régi képcsöves tévét is szállítottam így.
Ráírva a cuccodva nincs a neved, nem csak név szerint adják ki. Jó esetben mindenki csak a saját cuccát viszi el. Nagy értéket: laptotot, drága kamerát, készpénzt, én fel szoktam vinni magammal az utastérbe és a fej fölötti tárolóban helyezem el, ha út közben nem kell. Szerencsére ezek nem terjedelmes cuccok.
A csomagszállításnak nem szokott plusz díja lenni. Olyan is volt hogy szóltam a sofőrnek, hogy én nem utaznék, de van egy csomagom, amit a végállomáson várnak, elvinné-e. Természetesen nem ingyen gondoltam, hiszen ha postára adom, vagy futárral küldöm, annak is van díja, csak így gyorsabb volt. Volt olyan rendes a sofőr, hogy semmit nem fogadott el érte.
Fedélzeti wc-t ahol volt, soha nem lehetett használni, ez igaz. Két óránként általában szokott lenni valami nagyobb település, ahol hosszabb időre, legalább 10-20 percre megállt a busz. Ez egyrészt bosszantó, ha messzebb utazol, de meg is értem. Általában az állomás épületében lévő wc-t lehet ilyenkor használni. Én mondjuk soha nem mentem el. 4,5 órát utaztam + utána a helyi közlekedés. És tudom, hoyg nem egészséges, de inkább visszatarottam mindnig. Nem volt annyira SOS, hoyg a nyilvánost kellett volna használnom. Azt tényleg csak legvégső esetben tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!