SÓS! Ha BKK automatából Budapest vármegye havi bérletet veszek, akkor azzal tudok utazni a Keleti-pályaudvarról induló, Szolnokig közlekedő vonaton, ha én Tápiószelén szeretnék leszállni a vonatról?
Figyelt kérdés
És azt honnan tudhatom, hogy 2. osztály, vagy milyen osztály az a vonat amire szállok?
Mert a bérlet maximum másod osztályra jogosít fel, elvileg.
okt. 9. 12:32
1/11 anonim válasza:
Az oldal nem írja, ha rákeresel a járatra? Elvileg fel kellene tüntetniük
2/11 anonim válasza:
"Budapest vármegye havi bérletet veszek"
Olyan nincs. Inkább Pest vármegye bérletet kell venned.
Tápiószele Pest vármegyében van, így addig mehetsz vele, igen.
Tápiószelére csak személyvonatok mennek, ezeken nincs 1. osztály.
3/11 anonim válasza:
...egyébként ha lenne, azt a kocsi oldalán jeleznék.
4/11 anonim válasza:
Ha Pest vármegyeire gondolsz, azzal igen. Egyébként jól teszed, hogy BKV-automatából veszed, mert a MÁV-os az érvényesség végére kb. olvashatatlanra kopik.
5/11 anonim válasza:
#4 A BKK-s is elkopik, régen is sok gond volt belőle, nem mertem negyedéves bérletet venni. A Volánbusz papírja jó, az évek múlva is olvasható, csak sajnos ahogy látom azt lassan kivezetik. Amúgy simán nyomhatnák lézer- vagy mátrixnyomtatóval sima papírra, az még olcsóbb, soha nem kopik el, biztonsági elemek meg nem kellenek, ott a kód amit le kell olvasni, az ugyanúgy működik.
6/11 eddiboy válasza:
#4: Mátrixnyomtatóval olyan kódot hogy nyomtatsz, amit utána be is lehet olvasni?
7/11 eddiboy válasza:
A vonatok oldalára nagy számmal rá van írva, hogy milyen osztály. Amúgy a legtöbb kocsi 2. osztályú, 1. osztály csak expressz és IC vonatokon létezik, általában 1-2 kocsi az.
8/11 anonim válasza:
#5 Nekem mávosból már a havin sem lehetett leolvasni a QR-kódot az érvényesség vége felé. Szerencsére a betűk még olvashatók voltak, ezért nem kötött bele senki.
9/11 anonim válasza:
Legegyszerűbb, ha letöltöd a MÁV appot és beállítod, hogy országbérlettel utazol. Látod majd, hogy éppen az adott vonatra kell e valami plusz jegy vagy sem. Tápiószelére egyébként nem kell plusz jegy.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, elfogadták.
Sajnos a BKK bérleten az írás már elve kopott volt, azon nyomban hogy kijött a gépből… De a QR kód az olvasható.
Telefonos app nekem nem jó. 4 éves iPhoneom van. Arra nem tudok ügyelni, hogy mindig fel legyen töltve a telóm amikor kell a bérlet…
okt. 10. 14:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!