Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha a Máv az Intercity egy...

Ha a Máv az Intercity egy adott szakaszára (pl. Budapest-Hatvan) nem ír elő helyjegyváltási kötelezettséget, de én mégis szeretnék vásárolni, hogy biztosan legyen helyem, ez jó megoldás?

Figyelt kérdés
Például, ha a Miskolc - Budapest között közlekedő IC-re nem tudok a MÁV appban helyjegyet venni, mivel nem kötelező, viszont az adott helyjegyet egy távolabbi állomástól (pl. Füzesabonytól) veszem, akkor abban az esetben is érvényes ha én Hatvannál szállok fel?

szept. 26. 21:08
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Érvényes
szept. 26. 21:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor, ha valaki befoglalja a helyemet, az ugyanúgy engem illet meg attól függetlenül, hogy egy másik településen szállok fel?
szept. 26. 21:26
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Igen az a te helyed.
szept. 26. 21:28
 4/7 anonim ***** válasza:
60%

Nekem már „tartós bérletem” van, lehet le vagyok maradva.

Háromféle eset van:

– nincs lehetőség helyfoglalásra. Jellemzően ezek a személyvonatok;

– helyfoglalás lehetséges, de nem kötelező;

– helyfoglalás kötelező.

Ha az IC-vel egy szerelvényben „sima” személykocsik vannak, arra nem tudsz helyjegyet venni. Ha helyfoglalás lehetséges, arra igen, és akár fel is állíthatod azt, aki oda ült.

szept. 27. 09:19
 5/7 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem nem a te helyed Hatvantól, csak Füzesabonytól a tiéd, onnan van érvényes helyjegyed, amire időpont is van írva, magyarul pl fél órával hamarabb még nem érvényes a jegyed.

Hatvantól is meg tudod venni a helyjegyet akkor is, ha nem kötelező a szakaszon.

szept. 27. 11:39
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
A helyjegyed Füzesabonytól érvényes, ha onnan veszed. Előtte nem. Lehet valaki Budapestről meg Füzesabonyba és addig simán vehet arra helyre jegyet.
szept. 27. 15:10
 7/7 A kérdező kommentje:
#5 Sem az applikáció, sem az online jegyvásárló felület nem teszi lehetővé ezt a lehetőséget, hiába állítom be, hogy helyjegyet szeretnék venni.
szept. 27. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!