MÁV vármegyebérlet kedvezmény online?
Budapestről Velencére utazom, a régi jegyrendszerben online ki lehetett választani a BKK bérlet kedvezményt ezen a vonalon. Az új jegyrendszerben már csak a vármegyebérlettel lehet kedvezményesen utazni, azonban ez az opció nem szerepel a kedvezmények között sem a MÁV online felületén, sem az applikációban, sem a jegyautomatákban.
Idén most megyek másodszorra, és az első alkalommal csak úgy tudtam megvenni a kedvezményes jegyet, hogy sorban álltam a pénztárhoz. Sem a pénztáros, sem a jegyautomatáknál segítő MÁV dolgozó nem tudott információt adni nekem azzal kapcsolatban, hogy hová lett ez az opció a digitális felületekről.
Online keresgélve meglepődve tapasztaltam, hogy nem találok egy posztot sem ezzel kapcsolatban. A MÁV honlapján erről nem találtam tájékoztatást, csak csupa téves információt, mint "a Pest vármegyebérlet csak Budapest határain kívül vehető igénybe", illetve "BKK bérlettel továbbra is igénybe vehető kedvezmény a kijelölt MÁV vasútvonalakon". Magánszemélyek pedig nem kérdezgettek semmilyen fórumon ezügyben, amitől gyanús, hogy nekem nem jut eszembe valami triviális dolog.
Ti hogyan veszitek igénybe digitális jegyvásárlás során a vármegyebérlet kedvezményt?
Ha jól sejtem a BKK-bérletből kindulva, Pest megyei Vármegye-bérleted van. Annyi a trükk, hogy nem Budapesttől, hanem csak a megyehatártól (ha jól nézem Tárnok az utolsó Pest megyei megállóhely) veszed a jegyet.
Ha nem jól értem, pontosítsd kérlek, hogy tudjunk segíteni.
Hoppá, igen, az lemaradt, Pest vármegyebérlettel utazom. Nem gondoltam volna, hogy az új rendszerben nekem kell kimazsolázni a megállókat :(
Köszönöm az informatív válaszokat, az esetemben valóban Tárnok lesz a nyerő, mint utolsó Pest megyei állomás, valamint onnan véve a jegyet pont annyit ír a rendszer, mint amennyit legutóbb fizettem a pénztárosnak a Déli pályaudvaron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!