Budapestiek! Mely trolibusz vonala(ka)t ajánlanátok nekem, hogy próbáljam ki az alábbi szempontok alapján? (ld. alább)
A szempontok a következőek:
- legérdekesebb vonal
- legforgalmasabb vonal
- leglátványosabb vonal (turisztikai szempontból)
- legmodernebb járművekkel rendelkező vonal
vagy valami más egyéb miatt még mely vonala(ka)t ajánlanátok?
Én végig utaztam már az ÖSSZES budapesti metró, villamos és HÉV vonalon, vannak olyan vonalak, amiken már többször is (a metrón nyilván már nagyon sokszor)... Trolin viszont még nem utaztam egyetlen egy esetet kivéve, amikor a Keletiből mentem 1-2 megállót az Aréna Plázába... A következő pesti látogatásomkor a trolit is ki szeretném majd próbálni, de ott nem szeretnék már az összes vonalon végig utazni, mert a troli annyira nem vonz, mint a többi vasúti jármű...
Az alábbi kérdések is az enyémek voltak:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ke..
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vendeglatas-et..
"- legmodernebb járművekkel rendelkező vonal" - Minden vonalon modern járművek közlekednek már, inkább az a kiriózum, ha kifogsz egy régebbit. 280-as Ikarus csak iskolaidőben jár néhány darab, általában a 75,77,80-as vonalakon. A 75-ösön a hosszabbítás miatt ősztől már valószínűleg nem fog járni.
A 74-esen régebbi Ikarus 412-esek gyakran előfordulnak, a 74A-n pedig hétköznap reggel és délután az egyetlen Ikarus 411-es is elő szokott fordulni (felismerhető a narancs-zöld színéről).
#1: Köszönöm a választ! Azt nem tudod véletlenül, hogy melyik vonal a legforgalmasabb?
Vagy esetleg valaki más? És a többi szempont alapján nem tudtok vonalakat mondani? :-(
Legérdekesebb vonal: 76-os trolibusz
A 76-os trolibusz vonala különösen érdekes, mivel áthalad Budapest szívén, és számos fontos helyet érint. A vonal érinti a Nyugati pályaudvart, a Nagykörutat, a Király utcát, valamint elmegy a Városliget mellett is. Ez a vonal különösen népszerű azok között, akik szeretnék felfedezni Budapest belső kerületeit és a város történelmi központját.
Legforgalmasabb vonal: 70-es és 78-as trolibuszok
A 70-es és 78-as trolibuszvonalak rendkívül forgalmasak, mivel mindkettő áthalad a belvároson, és számos fontos csomópontot érint. A 70-es trolibusz a Kossuth Lajos tér (Parlament) és a Keleti pályaudvar között közlekedik, míg a 78-as a Kossuth Lajos tértől indul és a Blaha Lujza térig közlekedik. Ezek a vonalak gyakran zsúfoltak, különösen a csúcsidőben.
Leglátványosabb vonal (turisztikai szempontból): 75-ös trolibusz
A 75-ös trolibusz vonala turisztikai szempontból talán a leglátványosabb, mivel ez a vonal halad át a Városligeten, amely Budapest egyik legnagyobb zöldterülete és számos turisztikai látványosság otthona, például a Hősök tere, a Széchenyi Gyógyfürdő és a Vajdahunyad vára. A trolibusz útvonalán a turisták a Városliget különböző pontjait érinthetik, és élvezhetik a park látványát.
Legmodernebb járművekkel rendelkező vonal: 83-as trolibusz
A 83-as trolibusz az egyik legmodernebb járműparkkal rendelkező vonal Budapesten. Ezen a vonalon korszerű, alacsonypadlós, és környezetbarát trolibuszok közlekednek, amelyek elektromos akkumulátorral is rendelkeznek, így felsővezeték nélküli szakaszokon is képesek közlekedni. A vonal Kőbánya alsó vasútállomástól a Orczy térig közlekedik, és az érintett szakaszok felújításának köszönhetően a legkorszerűbb trolibuszok is itt találhatók.
Remélem, tudtam segíteni. További kérdésekért vagy ha beszélgetni szeretnél, keress bizalommal.
Kellemes utazást, felfedezést!
#3: Ezt a sok badarságot hogy sikerült összeírni? Tele van hibákkal, valótlanságokkal. Ha ennyire nem vagy képben, nem tudom, miért szóltál hozzá. Legalább egy térképet vagy egy menetrendet megnéztél volna előtte.
- 76-os troli: „A vonal érinti a Nyugati pályaudvart, a Nagykörutat, a Király utcát, valamint elmegy a Városliget mellett is.” – Egyiket sem érinti ezek közül, a Jászai Mari tér és a Keleti pu. között jár.
- 70, 78: „A 70-es trolibusz a Kossuth Lajos tér (Parlament) és a Keleti pályaudvar között közlekedik, míg a 78-as a Kossuth Lajos tértől indul és a Blaha Lujza térig közlekedik.” – A Kossuth tér igaz, azonban a 70-es az Erzsébet királyné útjához, a 78-as a Kelti pályaudvarhoz közlekedik. Az igaz, hogy a belvároson áthaladnak, de nem érintenek semmilyen fontosabb csomópontot.
- „A 75-ös trolibusz vonala turisztikai szempontból talán a leglátványosabb, mivel ez a vonal halad át a Városligeten…” – A 70-es és a 72-es troli halad át a Városligeten, azon belül más-más útvonalon, a 75-ös a Dózsa György úton elhalad mellette.
- „Legmodernebb járművekkel rendelkező vonal: 83-as trolibusz” – Ma már minden vonalon többnyire modern, alacsonypadlós, akkumulátoros járművek járnak.
- 83: „A vonal Kőbánya alsó vasútállomástól a Orczy térig közlekedik…” – Még csak köze sincs hozzá, a Fővám tér és a Népliget között közlekedik. Kőbánya alsó vasútállomásra pár hete a 75-ös jár egyelőre kísérletképpen, az Orczy térre pedig a 72-es jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!