Hogyan tudom előre megvenni a busz jegyet a MÁV alkalmazásban?
Más is kérdezte már, ott is sokan kommentelték hogy így jártak. Nem sikerült még jól összehangolni a Volán és a MÁV-Start rendszerét.
Ne vedd meg kétszer!!
# 1 és kettő
Köszi a választ. Csak azt hittem hogy van valami megoldás, mert mindenki olyan serényen csipogtatja le a... valamilyét (nem látom, csak hallom).
Néha nekem is elfogadják de múltkor nem.
Az nem lenne megoldás ha 1 megállóval előbbi jegyet vennék?
Akik serényen csipogtatnak, azok feltehetően bérletesek.
Az egy megállóval korábbi jegy jó ötlet, feltéve, hogy nem esik drágább sávba.
Ma megint belefutottam ebbe, mutattam a teledont, és mondtam a sofőrnek, hogy erre a járatra szól, csak még nincs annyi idő, egyből tudta, miről van szó, és felengedett.
Meg fogom írni a Volánbusznak ezt a hibát, mert idegesítő, hogy mindig magyarázkodni kell.
Ma válaszolt a Volánbusz, elvileg beállították, hogy most már 15 perccel hamarabb is elfogadja a validátor a jegyet:
"Megállapítottuk, hogy egy rendszerbeállítási hiba miatt az autóbuszokon üzemelő berendezés érvénytelennek jelezte a menetjegyet.
A hiba elhárítása felől haladéktalanul intézkedtünk.
Tájékoztatjuk, hogy az online elővételben, vagy MÁV-applikációban megváltott bérletek és menetjegyek már 15 perccel a járat indulása előtt is érvényesíthetők az autóbuszokon található érvényesítő berendezéssel. A menetjegyen feltüntetett járaton az adott napon, a menetjegy érvényességi idején túl is elfogadásra kerül a menetjegy, ha a járat jelentős mértékű késéssel közlekedik és a jegyen szereplő érvényességi időben nem érkezik meg a megállóba.
Amennyiben az érvényesítés során az autóbusz-vezető hibát észlel, új menetjegy váltását megelőzően, a járművezető szemrevételezéssel köteles ellenőrizni a díjtermék használatával összefüggő információkat, amelyek a díjtermék érvényességét igazolhatják."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!