Holnap vonattal utazunk a fővárosba. Metrózni is szeretnénk, amit nagycsaládosként vennénk igénybe. Kell valami jegyet venni? Sehol nem találok online olyan opciót, ahol írná, hogy váltsunk jegyet, mégha ingyen is utazunk.
Nem utazhattok ingyen, úgyhogy ezt rosszul "tudod".
A gyerek utazhat ingyen, ha van diákigazolványa:
"A gyerekek születésüktől annak a tanévnek a végéig, amelyikben a 14. életévüket betöltik, díjmentesen utazhatnak Budapesten belül a BKK-járatokon, környéki autóbusz- és HÉV-vonalakon. A tanulóknak ellenőrzés során magyar diákigazolványt kell felmutatni. "
"Csak mert megélhetési gyerekcsináló vagy, nem jár minden ingyen."
Nem mindenki olyan fogyatékos, mint te, hogy kutyát tol a babakocsiban. :)
Reméljük mihamarabb belepusztulsz az irigységbe.
Tényleg van valami, csak a BKK oldalán gondosan el van rejtve.
#9:
Nem, nincs.
Itt vannak az új kedvezmény-táblák:
A HELYI közlekedési (Budapest közigazgatási határán belüli, mind a négy metró ilyen) kedvezményekben NINCS benne a nagycsaládos.
A helyközi közlekedésnél van ott a középső hasábban utolsó elemként a díjmentesen utazók listájában, de az csak a Budapest közigazgatási határán kívülre eső területekre érvényes.
Köszönöm a kommenteket! Voltunk csütörtökön, és mivel orvoshoz mentünk elég volt a tartós beteg igazolvánnyal igazolni magunkat, mint ott világossá vált, metrón nincs olyan, hogy nagycsaládos. Adót fizetünk a férjemmel, a gyerekeimmel 1-1 évet voltam otthon és visszaálltam dolgozni, nem tartom magam megélhetési szülőnek. Hihetetlen, hogy egy ártatlan kérdés milyen indulatokat tud kiáltani egyeseknél. Igaz nem rád tartozik, de mindenhova autóval járunk, nem voltam tisztában, hogyan is működik a metró
Szerettük volna ha a gyerekek látnak olyat is, és még a környezetet sem szennyeztük.
Ja, és a CSOK is összejött. Remélem azért nem fogsz megpukkadni. 😘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!