Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV ellenőrzés után mi a teendő?

BKV ellenőrzés után mi a teendő?

Figyelt kérdés

Volt bérletem (diák) csak nem volt nálam diákigazolvány. Be csipogta a bérletet az ellenőr , nem volt nálam semmi igazolvány. Kért adatokat de nem diktáltam be igazit, full kamu név, szül. hely, lakcím, minden.

Ilyenkor mi van ha nem fizetem be?

Nyilván 2000Ft kifizetném, de ha bemegyek és làtják hogy nem egyezik semmi adat, akkor mivan?

2024. jún. 10. 16:53
 1/8 A kérdező kommentje:
Becsipogásnál egyáltalàn ki jelez valami adatot?
2024. jún. 10. 16:57
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom vásárlásnál adtál meg diákigazolvány számot. Azt a számot gondolom a qr kód vagy akármi is tartalmazza. Tehát elméletileg látható. És akkor onnan már vissza lehet követni ki is vagy.
2024. jún. 10. 17:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, köszi
2024. jún. 10. 17:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem miért kamuztál, ha úgyis bemész? Itt kezdődne a felelősségvállalás.
2024. jún. 10. 18:02
 5/8 nb2019 ***** válasza:
17%

Elővettem tavalyi éves bérletemet. A QR egy számsort rejt.

Hogy mit tartalmaz pontosan, azt nem igazán sikerült beazonosítani. Az biztos, hogy a végében ott figyel a bérlet alján nyomtatva is látható sorszám, és az érvényességet nem tartalmazza, mert az éves bérlet mindegyik szelvényén ugyanaz a kód van. (Vagy ha mégis, akkor felesleges lenne cserélgetni a szelvényt.) Valószínű nem publikus hogy az eleje milyen infókat kódol. Korábbi éves bérletem már nincs meg (ha meglenne is el lenne már kopva) így azzal nem tudom összehasonlítani.

Két lehetőséged van:

1: Nem mész be, és a kamu adatok alapján jó eséllyel sose találnak meg.

2: Bemész, és ha kibukik, akkor bűnbánóan elmondod, hogy kamuztál az ellenőröknek, de meggondoltad magad, és a lelkiismereted hangjának engedve annak ellenére fizetsz, hogy jó eséllyel sosem találnának meg. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ebben az esetben rád hívnák a rendőröket, minden ellentétes híresztelés ellenére a BKK ügyfélkötpontokban is emberek dolgoznak...

2024. jún. 10. 18:32
 6/8 eddiboy ***** válasza:
0%
A QR kód nem tartalmaz személyes adatot.
2024. jún. 11. 08:41
 7/8 anonim ***** válasza:
74%

"A QR egy számsort rejt"

"A QR kód nem tartalmaz személyes adatot"

Bravó agysebészek!

A számsor alapján beazonosítható a vásárló.

Úgyhogy kérdező húzzál be nagyon gyorsan és nagyon nagy bociszemekkel kérjél bocsánatot és fizesd be!

2024. jún. 11. 13:27
 8/8 nb2019 ***** válasza:
56%
7-es. Lehet nem vagyok agysebész, de szerintem semmi nem indokolja az arogáns lepontozásodat. Legalább elolvashattad és értelmezhetted volna amit írtam a QR kódról, mert egy szóval sem írtam azt, hogy nem lehet az alapján azonosítani a vásárlót, csak hogy nem olyan egyértelműen tartalmazza az igazolványzsámot (szemben a végén a sorszámmal).
2024. jún. 11. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!