BKV ellenőrzés után mi a teendő?
Volt bérletem (diák) csak nem volt nálam diákigazolvány. Be csipogta a bérletet az ellenőr , nem volt nálam semmi igazolvány. Kért adatokat de nem diktáltam be igazit, full kamu név, szül. hely, lakcím, minden.
Ilyenkor mi van ha nem fizetem be?
Nyilván 2000Ft kifizetném, de ha bemegyek és làtják hogy nem egyezik semmi adat, akkor mivan?
Elővettem tavalyi éves bérletemet. A QR egy számsort rejt.
Hogy mit tartalmaz pontosan, azt nem igazán sikerült beazonosítani. Az biztos, hogy a végében ott figyel a bérlet alján nyomtatva is látható sorszám, és az érvényességet nem tartalmazza, mert az éves bérlet mindegyik szelvényén ugyanaz a kód van. (Vagy ha mégis, akkor felesleges lenne cserélgetni a szelvényt.) Valószínű nem publikus hogy az eleje milyen infókat kódol. Korábbi éves bérletem már nincs meg (ha meglenne is el lenne már kopva) így azzal nem tudom összehasonlítani.
Két lehetőséged van:
1: Nem mész be, és a kamu adatok alapján jó eséllyel sose találnak meg.
2: Bemész, és ha kibukik, akkor bűnbánóan elmondod, hogy kamuztál az ellenőröknek, de meggondoltad magad, és a lelkiismereted hangjának engedve annak ellenére fizetsz, hogy jó eséllyel sosem találnának meg. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ebben az esetben rád hívnák a rendőröket, minden ellentétes híresztelés ellenére a BKK ügyfélkötpontokban is emberek dolgoznak...
"A QR egy számsort rejt"
"A QR kód nem tartalmaz személyes adatot"
Bravó agysebészek!
A számsor alapján beazonosítható a vásárló.
Úgyhogy kérdező húzzál be nagyon gyorsan és nagyon nagy bociszemekkel kérjél bocsánatot és fizesd be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!