Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » CSAK helyfoglaló jegyre lenne...

CSAK helyfoglaló jegyre lenne szükségem,de hogyan ?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Országbérletem van viszont ha busszal utazom ahhoz hogy biztos felférjek az adott járatra Helyfoglaló jegyre lenne szükségem .

Online már mindenhogy próbáltam beírni de csak külön opció erre nincs . Csak úgy engedné ,ha megvenném a teljes jegyet. De nekem arra nincs szükségem a bérlet miatt.

Köszönöm a segítségedet.

jún. 8. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyet online nem tudsz venni, csak egyes pénztárak adnak ki ilyen ingyenes helyjegyet.
jún. 8. 14:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Oh értem..

Csak ez így gáz hogy át ember megveszi drága pénzért bármelyik bérletet nem tud utazni mert nincs helyjegye? Oké hogy Pénztár ingyen ad bérlethez. De azért ez mindennek a teteje .

Hibába van bérletem hiába indulsz 1 órával hamarabb hogy biztos elérd a járataid tök mind1 mert ha nem elővételbe veszel sima jegyet akkor helyed sincs ...

Eddig úgy volt hogy felszállhattak a bérletesek is utánna akik vettek jegyet max helyet cseréltek és utánna jöttek azok az utolsó 5 percben akiknek se jegyük se bérletük..

Kifizetedj előre 1 hónapot. Ott álls sorba de nem félsz fel ? Mert az utolsó 5 percben még csak azt engedik fel aki kézpenzzel a sofőrnél vált jegyet. Mi van?

Akkor a francért van bármilyen bérlet is basszus ..

Nem szoktam kiakatdni .. csak ez számomra nonszensz..

Még orvosnál is időpontok előnyt élveznek de nem úgy megy a rendelés se hogy na az előre akinek van időpontja helye m

Te meg oké hogy be telefonáltam de ha beférsz a munka időbe ellátlak ha nem akkor gyere vissza később/holnap .. ..

Oké hülye példa de úgy csinálták hogy az is be jusson aki nem volt időpontot az is aki csak betelefonált és az is aki foglalt...

Úgy is értitek mire célzok és miért dühít hogy megveszem 18.900Ft-ért az Országbérletet és nem tudom kihasználni a lehetőséget ?

jún. 8. 16:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Soha nem volt előnye a bérleteseknek. Mindig is úgy volt, hogy először a helyjegyesek, aztán a maradék helyre a bérletesek, aztán ha még így is maradt hely akkor a sofőrtől lehet jegyet venni. Ez nem változott, csak a bérletesek lettek többen a se jegyem se bérletem kategória helyett, mivel korábban a bérlet irreálisan drága volt, aki nem utazott ténylegesen minden nap annak nem érte meg, inkább egyesével jegyet vett. Az új bérletfajták viszont megérik, így a se jegyem se bérletem kategória lényegében eltűnt, akik eddig jellemzően lemaradtak, helyette már a bérletesekkel megtelik a busz és így sajnos bérletesek is lemaradnak. De szeptembertől új rendszer jön a buszokon is, bár konkrét információm nincs, valószínűleg a MÁV-os helyjegy rendszerbe integrálják a buszokat is, így az országbérlet mellé is kötelező lesz a helyjegy váltása akár online. Logikus lenne a kiegészítő jegyet lecserélni azonos árú helyjegyre.
jún. 8. 17:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Én mindig megvettem az első sorba a helyjegyet. szinte sose engedtek odaülni a kedves sofőr urak.
jún. 12. 00:12
 5/6 anonim ***** válasza:
#4: Sok sofőr úgy gondolja, hogy az az ő privát helye, és a táskájával cuccaival lefoglalja. Ha másik sofőr száll fel, az szokott odaülni beszélgetni, illetve akkor szokott mezei utast odaengedni, amikor már nagyon nincs hely hátrább. Amúgy én nem ajánlom személy szerint az oda való ülést, és én is csak végszükség esetén ülök oda, ha megnézed a buszos balesteket, az esetek legnagyobb részében az ott ülők halnak meg. Kirepülnek az ülésből, neki a szélvédőnek, ezen valamennyit a biztonsági öv segíthet, de én eddig egy buszon hallottam, hogy bemondta a sofőr azt, hogy kötelező bekötni az öveket, de legtöbben ott sem foglalkoztak vele. Nem is láttam még senkit, hogy rajtam és a fiamon kívül bekötötte volna az övet.
jún. 12. 07:48
 6/6 anonim ***** válasza:
jún. 23. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!