Mit tegyek, ha nem működik villamoson a jegykezelő? 25/N
Tegnapelőtt sajnos utazásra voltam kényszerülve, évente néhányszor fordul elő, hogy tömegközlekedek. Az oda úttal nem volt gond, rendesen működött a jegykezelő gép, nem is jött ellenőr. Visszafelé azonban mind a négyet végigpróbáltam és többször próbálkozás után sem történt semmi. Persze jönnie kellett az ellenőrnek, én mint a véres kardot, mutogattam neki az oda utam jegyét, hogy akkor működött, itt viszont egyik sem. Én nem tudom, milyen sötét varázslat követett engem, de az ellenőrnek mind a négy működött. Hát nem sok szót találtam. Végül is elengedett, de erőteljesen figyelmeztetett, hogy legközelebb sokba fog nekem kerülni. Én meg néztem ki okosan és csöndesen a fejemből, hogy miért fog nekem sokba kerülni... Volt már rá példa máskor is, kb két hónapja, amikor utaztam, hogy nem reagált a jegykezelő gép, de akkor nem jött ellenőr. De ez eléggé megijesztett. Még az a szerencsétlen villamos kamera is felvette, hogy prólkozok, többször vissza is mentem, hátha, és semmi. Pedig nem atomfizika érvényesíteni egy jegyet.
Ilyenkor mit lehet tenni? Nagyobb nem lehetek az ellenőrnél, de fizetni sem akarok azért, mert éppen akkor a gép nem akarja az igazságot.
Nem csináltam rosszul. Előtte fél órával mentem villamoson, ott elsőre összejött. Amúgy nem percekkel utána történt. Olyan húsz percet utaztam, amikor jött az ellenőr.
Egyes, lehet, hogy az lesz. Őszintén szólva nem szeretem az elektronika ezen részét. Jobb szeretem régimódian megvenni a jegyet, mint bármit is online intézni.
Azért fog sokba kerülni, mert megbüntet 25000 forintra, helyszínen fizetve 12000 forintra: [link] Ezek a szabályok, nem olyanról van szó, hogy majd ott helyben eldönti, mennyire büntet - rendes volt, hogy elengedett (sokan trükköznek azzal, hogy van jegyük, de nem érvényesítik, csak ha ellenőrt látnak).
Az is egy lehetőség, hogy elektronikus jegyet veszel (bár valahogy azt is kell érvényesíteni, és azzal is lehet szerencsétlenkedni), a másik meg az, hogy folyamatosan próbálkozol, amíg nem sikerül - ha sikerül, akkor nincs több dolgod, ha meg nem sikerül, akkor láthatja az ellenőr is, hogy nem sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!