Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Beteges az, hogy minden...

Beteges az, hogy minden alkalommal elkívánom a pokolba a MÁV-ot, amikor autóban vagy buszban várni kell 5-10-15 percet a lecsukott sorompónál?

Figyelt kérdés
Főleg amikor a vonat érkezése előtt 10 perccel lecsukják már
2024. máj. 17. 07:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
71%
Pontozásokból ítélve komoly fogyaték van itt a fejekben…
2024. máj. 17. 12:40
 22/31 anonim ***** válasza:
18%
#21 Neki lenni speciál fogyaték🤣🤣
2024. máj. 17. 15:48
 23/31 anonim ***** válasza:
60%

Ha meg nem jelzik előre, akkor meg az a gond...

Muszáj sietni mindig...

2024. máj. 17. 16:18
 24/31 anonim ***** válasza:
87%
#23 Egy perccel előtte is tökéletes, nem kéne hidegélelmet vinni.
2024. máj. 17. 16:25
 25/31 anonim ***** válasza:
78%

A sorompók 99%-át tilos 10 percen túl zárva tartani. Amit mégis szabad, ott ki van írva nagy betűkkel. Ez általában különösen nagy vonatforgalom, és jelentéktelen közúti forgalom (vagy közeli kerülőút) esetén van így.

[link]

Az állomási fény- és félsorompókat többnyire kézzel szokták lezárni a forgalmisták. Némelyik annyira ideges, hogy rájuk vernek 1 perc vonatkésést, hogy inkább indokolatlanul korán lezárják, mert biztos, ami biztos, 10 perc alatt úgyse érdekli egyetlen felettesüket se. Néha aztán elszámolják a két vagy több irányból érkező vonatokat, nem nyitják fel inkább két vonat közt, aztán mire letelik a 10 perc, akkorra pont már olyan közel van megint egy vonat, hogy akkor már tényleg nem lehet felnyitni a sorompót, és így túllépik a 10 percet. De ez azért ritka. És ritka hülye forgalmista kell hozzá. Ilyen esetben be lehet menni az állomásra, és kiverni a balhét. Utána tudnak nézni, a vasútnál mindennek nyoma van.

2024. máj. 18. 13:59
 26/31 eddiboy ***** válasza:
48%

#25: Itt egy cikk arról, hogy nemrég egy ilyen (10 percen túl nem zárva tartható) sorompót is 24 percen keresztül zárva tartottak.

[link]

Írtam ki róla kérdést, persze megkaptam, hogy én vagyok a türelmetlen hülye, a vasút érdeke mindenek felett áll.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__tomegkozlekedes__..

2024. máj. 18. 15:21
 27/31 anonim ***** válasza:
88%

26

A cikkből nyilvánvaló, hogy itt egy meghibásodás következménye volt a dolog, nem üzemszerű működés.

Ha nem zárják le kézzel az elromlott mozdony miatt, akkor jó eséllyel valami barom bemegy egy vonat elé, mielőtt az útban lévő vonatok személyzetét értesíthették volna. A múlt héten Adácson is ez volt, egy sóderszállító kamion simán átment a sötét sorompón, de nem volt szerencséje, mert egy hozzá hasonlóan alkalmatlan mozdonyvezető nem tartotta be rá vonatkozó 15 km/h-t, és találkoztak.

2024. máj. 18. 18:02
 28/31 anonim ***** válasza:
48%

"persze megkaptam, hogy én vagyok a türelmetlen hülye, a vasút érdeke mindenek felett áll"

Talán nincs igazuk?

2024. máj. 18. 23:18
 29/31 Szolovjov ***** válasza:
84%
Tényleg dühítő tud lenni. Csak az vigasztalja az embert, hátha láthat egy legendát. Pl egy Szergejt, Szilit, Gigantot, Csörgőt.
2024. máj. 19. 06:58
 30/31 eddiboy ***** válasza:
78%
#7: "mielőtt az útban lévő vonatok személyzetét értesíthették volna." - 10 perc nem elég a mozdonyvezetőket értesíteni? Itt 24 perc kellett hozzá?
2024. máj. 19. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!