Két év alatt mennyit kamatozhatott a BKK pótdíjam?
Figyelt kérdés
Most délután pakolgattam a szekrényemben, mikor rátaláltam egy BKK felszólításra, ami 2022 áprilisában érkezett. Megbüntettek, bérlet hiányában. A gond csak az, hogy nem fizettem be azóta se, sőt teljesen elfelejtettem, hogy ilyen volt. Akkor 18 éves voltam, nem tudom mi a fenét gondolhattam. Hívtam ma BKK-t, de a pótdíjas osztály csak hétfőn lesz elérhető, de most eléggé megijedtem, hogy vajon mennyivel
tartozhatok, mert azóta eltelt elég sok idő..
Azóta biztosan nem kaptam semmilyen értesítést a BKK-tól. Valaki esetleg volt hasonló helyzetben, vagy tudja mire lehet számítani?
máj. 3. 17:10
1/8 anonim válasza:
fizesd ki ami ott van azt tschüss
máj. 3. 17:52
2/8 anonim válasza:
Én nem fizetnék semmit, ha ennyi ideig nem kerestek, akkor már az is lehet, hogy elévült. Ebből is látszik, hogy nincs pénze a BKK-nak közjegyzőre, meg pereskesni, nem éri meg behajtani, csak jól ráijeszt az emberre a felszólító szövegével, sokan már arra fizetnek, de aki nem azzal már nem éri meg foglalkozni. Ha tényleg az lenne ami a levélben van már rég a végrehajtónál kellene lennie és tiltanák a béredből.
máj. 3. 19:51
3/8 anonim válasza:
#2 sokan vannak így, bölcsen úgy döntenek, hogy megvárják amíg valamilyen faktoring céghez kerül az adóssága, hogy addigra már szabad szemmel igencsak jól látható legyen.
máj. 3. 19:53
4/8 anonim válasza:
Valahol 500.000 - 1.000.000 között lehet.
máj. 4. 08:17
5/8 anonim válasza:
Egy idő után elévül a tartozás, ha nem kapsz közben újabb felszólítást, de most meg nem mondom, hogy ez mennyi idő.
máj. 4. 16:31
6/8 anonim válasza:
2014 óta 5 év az elévülési idő ilyen esetekben.
máj. 4. 16:55
7/8 A kérdező kommentje:
Szerencsére kiderült, hogy már egy éve be lett fizetve, csak nem emlékeztem már rá..
#6, én is úgy tudtam, de elvileg nem olyan régen módosították, hogy nincs elévülési ideje a bírságnak.
máj. 6. 10:00
8/8 anonim válasza:
#7 Volt már, hogy a BKV ezt hazudta, de ez így nem igaz. Annyi, hogy a legutóbbi felszólítástól számít az elévülési idő. Tehát ha 4,5 év után küldenek egy új felszólítást, akkor onnantól kezdve újabb 5 évig nem évül el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!