A MÁV fizet valamilyen kártérítést ha nem indítja el a menetrendben szereplő vonatot?
Van valami ilyen az üzletszabályzatában?
A ma reggeli hírről jutott eszembe. Kapásból 3 járatot nem indított a máv. Régóta nem ültem már vonaton, de májusban tervezek egy kirándulást amikor vonatra is szállok majd. Nem örülnék ha 4 órát az állomáson kellene ücsörögni mert a 8 órás vonat helyett csak a 12est sikerül majd elindítania...
"Belföldi forgalomban közlekedő feláras vonatok vasúthibára visszavezethető késése esetén az utas átalány-kártérítésre jogosult a menetjegyen feltüntetett indulási állomás és célállomás között, amelynek mértéke:
30 -119 perc késés esetén a menetjegy árának 25%-a
120 perc vagy annál nagyobb késés esetén a menetjegy árának 50%-a.
Vagyis a jegy árat csak részben kaphatjuk vissza. És azt sem mindig:
Ha az átalány-kártérítés számított összege nem haladja meg az 1000 Ft-ot, azt a vasúti társaság nem fizeti ki. Ugyanazon utas több, egyenként 1000 Ft-ot meg nem haladó kártérítését a vasúti társaság kifizeti, amint összegük meghaladja az 1000 Ft-ot."
Igénylő lapot a máv oldaláról lehet letölteni
Jár. 30 percen túli késés, kimaradás esetén a jegy árát visszaadják a kezelési költség levonása után. 30 perc alatt késésnél meg valamivel kevesebbet.
Kártérítést is kérgetsz ha a kimaradt, késett vonat kár ér. Lemaradsz a repülőről, bírósági tárgyalásról, stb, de az már egy más kategória mint az hogy nem tudod az erdőben megnézni a fákat reggel, hanem csak délben.
2-es vagyok. Akkor változott. Elnézést, én még úgy tudtam ahogy írtam. Biztos a Lézer Jani kutymákolt ebbe is bele :DD
"gyakorlatilag ritkán szoktak"
Ha beadod az igényt és jogos, akkor visszaadják.
"Ha beadod az igényt és jogos, akkor visszaadják."
Nem. Csak akkor adják vissza, ha éppen nem tudják semmire ráfogni a saját balfácánságukon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!