Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 1 kalauz van a vonatokon?

1 kalauz van a vonatokon?

Figyelt kérdés
2024. márc. 26. 12:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
#10 Kissen hallottam pár hete, hogy a kalauz panaszkodott a (nem szolgálatban lévő) kollégájának, hogy egyedül van az egész vonatra. Nyilván nem szabályos, de nem tudnak mit csinálni, ha egyszerűen nincs ember.
2024. márc. 26. 16:32
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az szólóban is nagy feladat, azért kizárt, hogy csatoltan egy ember vigye.
2024. márc. 26. 16:33
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Pontosíthatnád. A kalauz nem jó kifejezés. Van olyan "kalauz" a vonatokon aki csak jegyet kezel és van olyan is amelyiknek más tevékenysége is van.
2024. márc. 26. 18:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Láttam már olyat, hogy a jegyvizsgáló fogta magát, azt utánament a vele gyorsan kocsit cserélő hülyegyereknek. Olyat is láttam már, hogy kulccsal kívülről rányitotta az ajtót a vécében utazóra. Ne gondold, hogy nincsenek felkészítve az ilyesmire.
2024. márc. 27. 01:32
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

#14 Erről eszembe jut, amikor diákként a MÁV-nál voltam utasszámláló. BZ-vel mentünk, és egy fickó két állomáson át kergetőzött az ellenőrrel, úgy hogy átszállogatott a másik kocsiba. Aztán a harmadig állomás előtt valahogy jelzett egy helyi dolgozónak, aki elkapta leszállás közben. Ezekre az ősi trükkökre van megoldásuk.

Valaki mesélte nekem, hogy régen úgy oldották meg, hogy többen bementek a vécére, és egy valaki kidugott egy jegyet, de ezt nem értem, hogyan oldotta meg a bliccelést, hisz így is csak egy ember jegye lett leellenőrizve.

2024. márc. 27. 08:28
 16/22 A kérdező kommentje:
Egyedul lennek egy hosszu vonaton biztos nem ellenoriznek senkit, nem dogloznek 2 ember helyett
2024. márc. 27. 08:38
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

#15 A vécés megoldásról meg egy vicc jutott eszembe:

Egy csapat mérnök és egy csapat ügyvéd együtt utaznak vonattal egy konferenciára. A mérnökök mind megveszik a jegyet, az ügyvédek viszont csak egy jegyet vesznek összesen. Amikor jön a kalauz, az ügyvédek mind betódulnak a vécébe, és egyikük kidugja neki a jegyet.

Visszafelé a mérnökök egy jegyet vesznek összesen, az ügyvédek viszont egyet sem. Jön a kalauz, a mérnökök mind be a vécébe, majd egy ügyvéd gyorsan utánuk siet és bekopog:

- Jegyeket, bérleteket kérem!

2024. márc. 27. 09:10
 18/22 anonim ***** válasza:
#17 Ez nagyon jó :D
2024. márc. 27. 09:16
 19/22 A kérdező kommentje:
Tehervonaton kell utazni, ott nincs kalauz 🤣
2024. márc. 27. 11:04
 20/22 anonim ***** válasza:
Persze, az fel se merüljön, hogy veszel jegyet.
2024. márc. 27. 11:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!