Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tömegközlekedők, nap végére...

Tömegközlekedők, nap végére ti is koszosnak, akár izzadnak érzitek magatokat?

Figyelt kérdés
És amikor hazaértek az összes ruhátokat a szennyesbe dobnátok?
2024. márc. 22. 11:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%

Attól függ.

Általában nem érzem így magam, a másfél éves kisfiammal is simán jövünk-megyünk buszon/villamoson (nem Bp) minden rossz érzés nélkül, de volt már példa arra is, amit te írtál.

Elég rendesen bekavar pszichésen például az, ha pont látok leszállni egy nem túl bizalomgerjesztő alakot felszállásnál, és úgy ülök le, hogy az van a fejemben, hogy lehet onnan állt fel :)

Ami viszont instant ruhaégető hangulatot okoz nálam hazaérkezéskor, az a vonatozás, főleg a jó kis műbőr üléses régi típusú vonatokon, azzal a tipikus állott fémszaggal (/wc szaggal) megspékelve 😀

2024. márc. 22. 13:27
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
#11: én mondjuk kifejezetten a szövet ülésektől irtózok, a műanyagon es a műbőrön látod, mennyire retkes. szövettel már ért meglepetés :(
2024. márc. 22. 13:36
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

12!

Persze, a szövet sem életbiztosítás, de én még hidegebb időben is úgy állok fel sokszor a műbőrről, mintha lavórban ültem volna, még az alfelem nyoma is látszik szép nedvesen. Ami aztán hipp-hopp felszárad, de attól még az az ülés nem lett tiszta (mint ahogy valószínűleg a tegnap ott ülő összes utas fenékizzadsága is feloldódott már az enyémben 😀).

És ehhez nem kell rövid nadrágban lenni, nekem hosszúban is simán megy, mivel a műbőr egyáltalán nem tud szellőzni... Szóval csak ennyiből jobb a szövet, én legalábbis a látható retektől sokszor kevésbé irtózom, mint a láthatatlantól 🙃

2024. márc. 22. 13:52
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem. Max nyáron a kánikulában, de akkor a tömegközlekedésen kívül is.
2024. márc. 22. 14:04
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Az a baj, hogy sok ülésbe izzadt már bele másnak a segge és ez nem túl bizalom gerjesztő.
2024. márc. 22. 14:21
 16/20 anonim ***** válasza:
88%
A kezemet mindig megmosom, mivel a járműveket nem takarítják, így a kapaszkodókat és a gombokat sem. A ruhámat a szennyesbe dobni már azért túlzásnak érzem.
2024. márc. 22. 15:18
 17/20 NTBS ***** válasza:
85%

Nem.

Le szoktam venni a kabátot.

2024. márc. 22. 15:23
 18/20 anonim ***** válasza:
85%
Nem igazán, viszont repülőút után mindig ezt érzem valamiért. :D
2024. márc. 22. 17:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Kövezzetek meg én általában koszosnak érzem magam a tömegközlekedés után. Egyszer egy durva szemgyulladást is összeszedtem vonaton, az után alap volt, hogy amint hazaérek ruhacsere, mosás, zuhanyzás.

Eleve nem tudom szabályozni a hőmérsékletet, felszállok, kint hideg van, bent meg döglök meg.

És hát van egy kis tömegiszonyom is, amikor mindenféle krákogó, büdös, koszos útitárs van körülöttem akkor egyfajta pánikbetegség tör rám és ettől izzadok is.

Volt már, hogy megláttam az érkező villamost influenza szezonban. Tiszta pára volt belül, nem lehetett belátni. Odabent nyomorogtak az emberek. Inkább fel sem szálltam és sétáltam 10+ kilométert hazáig.

2024. márc. 22. 20:12
 20/20 bazaltkaroly ***** válasza:
78%

Izzadni szoktam meleg időben, de azt gyalog és autóban is szoktam.

Mocskosnak nem érzem magam, legfeljebb a kezem. Nem kell a földön fetrengeni. :D

2024. márc. 27. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!