Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha egészséges emberként...

Ha egészséges emberként használom a liftet a 4-es metrónál akkor azt nem nézik jó szemmel?

Figyelt kérdés
márc. 6. 19:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ki nem nézi jó szemmel? Pontosan ugyanolyan, mint ácsorogni a mozgólépcsőn, sőt, rengeteg esetben hamarabb érsz fel a számodra megfelelő helyre, ha liftet használsz (pl. Móricz Zsigmond körtér), pláne, ha sorba kell állni a mozgólépcső előtt.

Az M3-as metróban nem szoktam liftet használni, hiszen ott többnyire csak egyetlen egy áll rendelkezésre, tehát ha én felmegyek vele, akkor lehet, hogy több perces várakozásra kényszerítek valakit, akinek tényleg szüksége van rá. Ellenben az M4-es metróban két lift áll rendelkezésre, így ha elmegyek az egyikkel, egy utánam érkező személy rögtön hívhatja a másikat.

márc. 7. 06:52
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy megyek, ahogy nekem kényelmes, és mindenki azt gondol, amit tud.
márc. 7. 09:40
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek semmi köze hozzá. Nálunk egyetemi koliban is volt egy olyan javaslat, hogy lefele 4, felfele 3 szintet lépcsőzzünk. Az első és a második emelet dupla szint volt, úgyhogy én a 4.-ről mindig lifteztem, gyakorlatilag 6 szint, csak akkor nem, ha hatalmas sor állt a lifteknél, mert pont mindenki órára ment vagy óráról jött.

Azt meg nem értettem, hogy hajnal 2-kor, amikor tök üres az összes lift, mit zavar bárkit a liftezés, mert nyilván a torlódás elkerülése volt a szándék, nem az, hogy le legyél tiltva a liftről, ami egy használati tárgy, erre van.

Nyilván babakocsit, kerekesszékest engedj magad elé, ha sor áll a liftnél, de nem látom okát, hogy ne használhasd.

Meg olyan is, aki ítélkezik. Egy szobatársamat annó a térdműtétje után 3 hónapra eltiltotta az orvos a lépcsőzéstől, még a bejárati lépcsőn sem mehetett fel, kapott külön bejárást a gazdasági bejáraton keresztül az alagsorba, onnan liftezett. Nem mondtad volna meg ránézésre vagy a járásából, hogy nem makk egészséges, de nem liftezhetett, és ritka nagy paraszt, aki ilyenkor cuccog, hogy minek liftezik, mert nem tudhatja senki, mi az oka.

márc. 7. 11:00
 14/14 Hintalow ***** válasza:
100%

39, fővárosban leèlt ès tömegközlekedett èv után mondhatom elèg nagy bizonyossággal, hogy senkit sem fogja èrdekelni, hogy mièrt vársz a liftre.

Cserèbe az esetek 90+%-ban nem èri meg, mert sokkal lassabb mint a mozgólèpcső.

márc. 7. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!