A vonaton miért nincs lehetőség a pilótafülkében utazni?
A mozdonyvezetőnek nincsen megtiltva, hogy amikor a vonat áll, elhagyja a vezetőállást.
Általában a szolgálati mosdót szokták használni az állomásokon, ha nincs egészségügyi problémája arra sem kerül sor gyakran, de ha úgy adódik, akár a vonaton lévő mosdót is igénybe veheti.
Van lehetőség, de engedély kell hozzá, meg egy mozdonyvezető, aki felenged a vezetőállásra.
Nyilván az nem működik, hogy te csak úgy felszállsz, és leülsz.
Vasutasok is csak úgy utazhatnak ott, ha van erről papírjuk. (Vagy ha ismerik a mozdonyvezetőt... Én is utaztam már mozdonyon.)
Több esetről hallottam, mikor leszedtek mozdonyvezetőt a gépről, mert látványosan részeg volt. De ez azért sokkal ritkább, mint közúton. A durvább esetek jó részét kiszűri az éberségi.
És igen, ez egy munkahely. A műtétekre se engednek be bámészkodókat, a kohókba se, de még a cukrászdákba se. Aki nincs kiképezve az ottani viselkedésre, az még akaratlanul is okozhat problémát.
De különben van ilyen, a feltételeket nem ismerem:
Üzemi területen pedig rendezvénynapokon némi pénzért bárkinek ki lehet próbálni a különféle mozdonyokat:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!