A kétkocsis villamosokon az első vagy a hátsó kocsiba szerettek jobban szállni?
#3 Főleg ha tömött a villamos, akkor jó eséllyel minél többen vagyunk, ezzel a mentalitással annál egyenletesebb lesz az eloszlás, mert mindenki máshol száll le meg nem ugyanarra megy. (Ellenpélda nyilván, ha egy villamossal csúcsidőben mindenki gyakorlatilag a metróhoz megy. De akkor sem mindegy, hogy melyik megállónál melyik átszálláshoz.)
Meg van még egy másik dolog: Tátrán pl. inkább oda szeretek szállni, ahol a villamos végén a nem tudom milyen szekrény fölött le tudom rakni a sok táskámat, ha éppen sok táskával megyek, vagy akár oda is fel lehet ülni.
Kíváncsi Kalandozó
Ó, dehogynem.
Évtizedekig utaztam jóval kisebb tömegben, kényelmesebben, mint a környezetem, mert nem a leszálláshoz tájoltam magam.
Most nem használok tömegközlekedést, de kívülről is jól látni ezt.
Simán 1-es villamos első kocsija hering, második már szellősebb, harmadikban csak ülnek.
2-es metró, Örs felé, a legnagyobb délutáni csúcsforgalomban is csak az első 2 kocsi van kitömve, leghátul konkrétan le tudsz ülni a Stadionoknál, de talán a Keletinél is.
Elővárosi vonat, Fecske inga, leghátsó kocsiban már állnak, hátulról harmadikban 50% ülőhelykihasználtság sincs.
Általában lehet tudni, hogy a forgalmasabb megállóknál hol a kijárat és akkor abba a vagonba, járműrészbe nem jó szállni.
Általában megyek a legelőre.
Hiszen a villamos is előre megy, nem hátra.
„Általában megyek a legelőre.”
Legelőre? Oda e tehenek járnak legelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!