A Bp-i 4-6-os villamosnak miért "Petőfi híd, budai hídfő" a megállójának a neve, miért nem Goldmann György tér?
Gondolom azért, mert a Petőfi hidat többen ismerik, mint azt a teret, a budai hídfő meg adja magát. Lehetne Egyetemisták Parkja is, de mivel sokan nem ismerik, ezért jobb úgy, ahogy most van.
Ugyanez a helyzet a Margit hídnál. Lehetne Gyóni Géza tér is, meg Elvis Presley tér, de ezek nem olyan széles körben ismertek.
Szimplán így maradt. Én 1991-96 között éltem Bp-en, és ugyanúgy nem értettem. Pláne, hogy a túlsó oldalon a világ legtermészetesebb módján Boráros tér a megálló neve.
Amúgy a Goldmann menza nevéről mindenki (minden műegyetemista) tudná, hogy a Goldmann tér hol van.
Valószínűleg azért, mert amikor megépült a Petőfi híd (eredetileg Horthy Miklós híd), akkor még nem volt ott szó szerint semmi, mert az a Duna medre volt korábban.
Később a tér többször nevet váltott, lehet emiatt sem erőltették a megálló névváltoztatását.
Az első válaszolóval tudok egyet èrteni, egèsz èletemben Budapesten èltem (mindjárt 40 èv) ès bár inkább èszak pesten vagyok őshonos, az a környèk sem ismeretlen számomra.
Viszont èletemben nem hallottam arról, hogy ott van egy tèr ilyen nèvvel 😅😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!