Januártól sok budapestinek két bérletet kell vennie munkába járáshoz?
A MÁV-nak minden lehetősége megvan, hogy cáfolja ezeket az értesüléseket, mégse teszi.
Jól van, nagyon sok legendát hallottunk már.
Elvileg holnap újabb államcsőd következik, 13 év alatt már a 245328.
Másrészt Csepel már vidék, nem tudom mit vered magad.
Nem tudom mire vélni a cinizmusodat. Ahogy a legenda szót se értem. Lehet, hogy nem vagy tisztában a napi hírekkel, és legendának tartod a megtörtent dolgokat. Más ötletem nincs.
A két oldal (csak a közlekedési cégeket nézve) az a BKK, illetve a Volán, a MÁV-Start és a MÁV-HÉV. A Volán és a MÁV-Start járatait nézve egyszerűbb a helyzet, eddig azokat lehetett használni ezen cégek jegyeivel, bérleteivel (az ország- és vármegyebérletet is beleértve), és lehetett használni a BKK bérleteivel (napijegy stb., de például vonaljeggyel nem). A sajtóhírek szerint ezeket jövőre csak a MÁV-Start és a Volán jegyeivel, bérleteivel lehet használni.
A MÁV-HÉV járatai viszont eddig máshogy működtek. Budapest közigazgatási határain belül csak a BKK jegyei, bérletei voltak rá érvényesek, azon kívül meg a helyközi tarifákkal a lehetett használni (hogy pontosan kitől vásárolta az ember, jó kérdés, valószínűleg a MÁV-HÉV-hez ment az összeg végsősoron). Tehát aki közigazgatási határon kívül és belül is használta a HÉV-et, annak eddig is két jegyet, két bérletet kellett vennie. Az eddigi sajtóinformációkból nehéz kiindulni, szerintem keverik a dolgokat a HÉV említésével, mert pont itt volt eddig is kettéválasztva az egész tarifarendszer a BKK és a MÁV-HÉV között.
Igen. Meg lehet köszönni karigerinek, aki nem fizet a MÁV-nak és a Volánnak.
Kérdező
Köszönd az Orbán kormánynak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!