Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az országbérlet országhatáríg...

Az országbérlet országhatáríg érvényes vonaton, ha Bécsbe szeretnék menni?

Figyelt kérdés

2023. nov. 21. 07:22
 1/8 anonim ***** válasza:
94%

Nemzetközi utazáshoz nem használható az országbérlet.

Csak úgy szabályos, ha a határ előtti állomáson leszállsz és a következő vonatra veszel nemzetközi jegyet.

2023. nov. 21. 08:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nemzetközi vonattal nemzetközi viszonylaton mész, akkor nemzetközi jegy kell. Nem mehetsz országbérlettel.

Az a trükk hogy OB-val mész Mosonmagyaróvárig vagy Hegyeshalomig és onnan veszel nemzetközi jegyet. Viszont a railjetre így kell belföldre helyjegy.

2023. nov. 21. 08:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az országhatárig érvényes, de csak ha addig is utazol és ott leszállsz a vonatról.
2023. nov. 21. 10:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A #2-es válaszoló által leírt módszer nem szabályos, de gyakorlatban használható. Hegyeshalomnál ÖBB-s kalauz száll fel a vonatra, aki nem tudja, hogy Hegyeshalomnál szállták-e fel vagy már a vonaton voltál. Őt annyi érdekli, hogy az osztrák szakaszra van érvényes jegyed és jó utat kíván hozzá. Az országbérletre vonatkozó magyar szabállyal az ÖBB kalauz nem foglalkozik.
2023. nov. 21. 10:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi, Bécsbe ki szeretnék menni, akkor átszállással megoldás lesz
2023. nov. 21. 15:43
 6/8 anonim válasza:
73%

Használható-e az országbérlet vagy bármely vármegyebérlet nemzetközi utazás esetén?

Nem. Az országbérlet és vármegyebérlet nemzetközi utazás esetén még a belföldi – tehát magyarországi szakaszon történő – utazás fedezésére sem használható fel. Ilyen esetekben az utazás egészére nemzetközi menetjegy vagy bérletjegy kell, amibe a vármegye- vagy országbérletet semmilyen módon nem lehet „beleszámítani”.

2023. nov. 25. 03:06
 7/8 anonim válasza:
Én nem találtam erre vonatkozólag törvényt, rendeletet.Aki talál, legyen szíves itt leírni a törvényi hivatkozást, hogy le kell szállni az országhatárnál es megvárni a következőt. Ez egy belemagyarázott válasz a máv.Tól, mert nekim ebből pénzük van. Orszagberlet nem szerepel a kedvezmenyeknel es abban az esetben kell leszállni, ha neked kedvezmenyed van.A legfrisebb trv.modositSnal 2024.10.se láttom, hogy szerepelne a kedvezmenyek között.Orszagberlet egy termek, amely hatartol hatarig szól.Tudom nem ez a hivazalos verzio..dr sehol jogszabalyban meg nem ilvastM, hogy ha orszagberleted van le kell szallni es megvarni a kovetkezőt.Ez abszurd.Olyan mint a deviza hitelek..megtevesztik az embereket.Kerek egy jogszabályt.
nov. 17. 06:51
 8/8 anonim ***** válasza:

7. Leírtuk már itt is és más hasonló kérdéseknél is, hogy az ha Budapestről Bécsbe utazol nemzetközi utazásnak minősül Budapesttől Bécsig. Ezért erre az egész szakaszra nem érvényes az országbérlet. Vagyis az egész útra nemzetközi jegyet kell venni. Nem leszállogatni kell a határnál hanem fel sem szabadna szállni a vonatra Budapesten országbérlettel ha az a szándékod hogy Bécsig mész.

Ez újdonság, nem lehúzás. 30 éve is ugyanígy volt. Akkor még vasúti dolgozóként ingyenes utazásra jogosító igazolvánnyal sem utazhattam így. Elmentem Hegyeshalomig egy vonattal és onnan vettem Bécsig jegyet egy másikra. (

Ha nagyon kell a hivatkozás, akkor keresd ki magad az üzletszabályzatban, díjszabásban, stb.

[link]

nov. 17. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!