Az országbérlet országhatáríg érvényes vonaton, ha Bécsbe szeretnék menni?
Nemzetközi utazáshoz nem használható az országbérlet.
Csak úgy szabályos, ha a határ előtti állomáson leszállsz és a következő vonatra veszel nemzetközi jegyet.
Ha nemzetközi vonattal nemzetközi viszonylaton mész, akkor nemzetközi jegy kell. Nem mehetsz országbérlettel.
Az a trükk hogy OB-val mész Mosonmagyaróvárig vagy Hegyeshalomig és onnan veszel nemzetközi jegyet. Viszont a railjetre így kell belföldre helyjegy.
Használható-e az országbérlet vagy bármely vármegyebérlet nemzetközi utazás esetén?
Nem. Az országbérlet és vármegyebérlet nemzetközi utazás esetén még a belföldi – tehát magyarországi szakaszon történő – utazás fedezésére sem használható fel. Ilyen esetekben az utazás egészére nemzetközi menetjegy vagy bérletjegy kell, amibe a vármegye- vagy országbérletet semmilyen módon nem lehet „beleszámítani”.
7. Leírtuk már itt is és más hasonló kérdéseknél is, hogy az ha Budapestről Bécsbe utazol nemzetközi utazásnak minősül Budapesttől Bécsig. Ezért erre az egész szakaszra nem érvényes az országbérlet. Vagyis az egész útra nemzetközi jegyet kell venni. Nem leszállogatni kell a határnál hanem fel sem szabadna szállni a vonatra Budapesten országbérlettel ha az a szándékod hogy Bécsig mész.
Ez újdonság, nem lehúzás. 30 éve is ugyanígy volt. Akkor még vasúti dolgozóként ingyenes utazásra jogosító igazolvánnyal sem utazhattam így. Elmentem Hegyeshalomig egy vonattal és onnan vettem Bécsig jegyet egy másikra. (
Ha nagyon kell a hivatkozás, akkor keresd ki magad az üzletszabályzatban, díjszabásban, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!