Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi az kell személyi buszhoz?

Mi az kell személyi buszhoz?

Figyelt kérdés
Debrecenben vettem bérletet és eddig egyszer sem kértek tőlem a huszon személyit amikor beolvastam a qr kódot a buszon, erre most mennék Polgárra, és kérte a sofőr de nálam nem volt akkor, erre meg fizetnem kellett?! Mégis miért? Nem értem a egészet, eddig ha Görbeházáról mentem Debrecenbe vagy vissza sose kértek semmit, erre meg most,fizetnem kellett egy 10 perces utazásért mikor van érvényes bérletem ami hónap végén fog lejárni.

2023. nov. 10. 14:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az van tudod, hogy most találkoztál egy olyan alkalmazottal, aki komolyan veszi a feladatát.
2023. nov. 10. 14:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A bérlet egy konkrét névre szól, neked meg azt igazolni kell, hogy te vagy az a nevü ember, különben a fél falu járhatna egy bérlettel.
2023. nov. 10. 14:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A személyi egy olyan okmány amit magadnál kellene tartanod, a bérlet ahhoz kapcsolódik ugyh. ennyi.
2023. nov. 10. 15:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A Volánnál nem tudom mi a rend, de biztos hogy valamilyen irathoz kapcsolódik a bérlet. Budapesten a BKK-nál többféle iratot is lehet használni, de kérésre be kell tudnod mutatni. Pl. ha a személyid számát adtad meg, hiába mutogatod az útleveled. Az egyező név kevés.

Tény viszont, hogy tőlem még soha nem kérték.

2023. nov. 10. 15:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
MÁV-nál is kell, ha online van a jegyed, pont belefutottam egy ilyen jegyvizsgálóba a múltkor. Mondjuk személyidet amúgy is polgári kötelességed magadnál tartani, amint elmész otthonról.
2023. nov. 10. 15:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
5. Pontosabban személyi igazolvány, járművezetői engedély, illetve útlevél egyike kell, hogy nálunk legyen. Elvileg személyi igazolvány nem is kötelező, ha a másik kettő egyike van.
2023. nov. 10. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

1. A bérlet névre szól és személyi igazolvány számra, és a személyiddel igazolod hogy az valóban a tiéd. A sofőröknek meg jegyellenőröknek akár volán, BKK, MÁV teljesen mindegy kötelességük ellenőrizni hogy tényleg stimmelnek-e az adatok. Az hogy eddig kb a kutya sem kérte az azért van mert nem foglalkoztak vele, és az a sofőr valószínű igen, mert vagy kezdő, vagy épp ellenőrzés volt, van, lesz (várható) így neki ilyenkor alaposabban kell eljárnia, mert ha valamit találnak ami nem stimmel akkor a sofőrt is megbüntetik és nem csak téged. De ettől függetlenül is ellenőrizniük kell, mert ez is a munkakörük része, ez van.

2. A személyi igazolványodat, lakcímkártyádat köteles vagy magadnál tartani amint kilépsz a házból, bárhol, bármikor igazoltathatnak amire iszonyat kicsi az esély, de benne van a pakliban és ha nem tudod igazolni magad akkor ott a helyszínen akkor bírság is járhat és be is vihetnek akár, de erre csak akkor van példa ha még neked áll feljebb és mindenáron megtagadod az intézkedést, tehát ez a létező legrosszabb esetben jön csak.

Ez van, ilyen az élet.

2023. nov. 10. 16:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
BKK-nál is több lehetőség van, személyi, stb.. ha kis forgalmú vonalon jött ellenőr, már volt rá példa, hogy elkérte. A járművezető erősen kétlem, hogy elkérné, azért ritka az olyan menetrend, amibe dz beleférne...
2023. nov. 11. 04:05
 9/10 anonim ***** válasza:
46%
Személyi nélkül ki se volna szabad lépned az ajtón, innentől kezdve nincs kérdés.
2023. nov. 13. 15:10
 10/10 anonim ***** válasza:
69%

9. Mint már írtam, ez így nem valós. Érvényes útlevél, személyi vagy járművezetői engedély egyike kell, hogy nálunk legyen.

De ha személyi igazolvány számát adta meg, akkor a bérlet csak azzal együtt fogadható el.

2023. nov. 13. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!