Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire biztonsagos a MÁV-on...

Ladislaus433 kérdése:

Mennyire biztonsagos a MÁV-on biciklit szálítani?

Figyelt kérdés
soha nem szállítottam a bicajom vonaton. elsőnek belföldön mennék a keletiig, majd onnan railjettel Németországba. le tudom lakatolni a saját lánc lakatommal, vagy a kallernek kell szólni? egyáltalán rálátok, vagy külön vagonba utazik? volt már olyan akinek ellopták a bicaját így? ilyenkor térít a máv? bármi tippnek örülnék

2023. nov. 10. 07:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem lenne olcsóbb és egyszerűbb Németországban bérelni egyet? Ha valami tucatbicikliről van szó, akkor valószínűleg sokkal jobbat tudsz kinn bérelni. Ha meg valami drága csúcs országútiról, akkor főleg nem szállítanám vasúton. Motorvonatokon még csak-csak le tudsz úgy ülni, hogy ráláss, bár ez sem védi meg a hülyéktől (legutóbb a babakocsit tolta neki az idiótája a karbon váznak, szerencsére nem lett baja, de még neki állt feljebb, mikor rászóltam). Rendes vonaton pedig állhatsz mellette vagy külön kocsiba rakod és nem látsz rá. Egy biztos, a MÁV nem fog fizetni, ha ellopják.
2023. nov. 10. 07:59
 2/11 anonim ***** válasza:
23%

Le lehet lakatolni, állítva rakod be a tartóba, az első kereket lakatoltam rá, de váznál nem lehet, mert gyakorlatilag egy kampón lóg.

Nem ülhetsz abban a vagonban, de szemmel tartható egy másikból akár. Igazából biztonságos, nem a vonatról lopják a bicikliket, hanem az állomásokról. Enyém is egy állomáson tűnt el, a MÁV magasan szart az egészre

2023. nov. 10. 08:04
 3/11 anonim ***** válasza:
32%
Egyszer jártunk úgy, hogy műszaki hiba miatt cserélték a kerékpáros szerelvényt, de nem mindenkit tájékoztattak róla, ezért páran néztünk, hogy hol van a biciklink.
2023. nov. 10. 08:16
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Lezárhatod a lakatoddal. Kaller nem zárja le és a kerékpáros szakas sincs lezárva. Gyakorlatilag bárki aki a vonaton van odamehet a kerékpárodhoz.

A magyar kocsikban együtt is tudsz vele utazni, mert vannak a lehajtható moziszékek a kerékpáros szakaszban. Igaz kényelmetlenebb, de legalább őrizheti az ember a kerékpárját.

Én sosem hagyom ott, mert sajnos elég sok olyan ember cirkulál a vonatokon akik nem tisztelik a mások tulajdonát. Maximum a kerékpáros kocsin belül a másik terembe megyek át olyan helyre ahonnan biztosan rálátok arra hogy ki megy be a kerékpáros részre. Általában ott már nincs másik kocsi és wc sincs. Vagyis oda másért nem megy ember mint a kerékpárokhoz.

Sajnos nekem több rossz tapasztalatom is van. Többször jártam úgy, hogy rákivántak a romák a biciklimre. Ott álltam mellettük és közben mondták egymásnak hogy melyiket hogyan lopnák el. Olyan is volt hogy a kis puja végigment és mindegyik kerékpáron végigkattintgatott minten váltót amit elért. Aztán anyukája még velem kiabált, mert szólni mertem. Ugye nekik semmi keresnivalójuk sem lett volna ott, csak odajöttek a kerékpáros szakaszba, hogy a kisebbik gyereket ott szoptassa... a nagyobbik meg randabundázott.

Ne ess kétsége, nem ennyire vacak a helyzet, ezek az események több éve alatt jöttek össze. De mindenképpen oda kell figyelni. És nem a vasút, hanem az utastársak miatt.

A RJ-n nem fogod tudni vinni a biciklit a keletitől, mert vonatpótlózás van. Mikor utaznál?

2023. nov. 10. 09:16
 5/11 anonim ***** válasza:
38%

3-as ahhoz külön diploma kell hogy ennyire ne legyél képben hol a kerékpárod.... :D

"Enyém is egy állomáson tűnt el, a MÁV magasan szart az egészre"

Miért is lenne a MÁVnak bármi felelőssége az állomáson hagyott dolgaiddal kapcsolatban?

2023. nov. 10. 09:20
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

A Keletibe elég sokféle kerékpárszállító jármű megy, különböző rögzítési módokkal: [link]

Az is a járműtípustól függ, hogy ott tudsz-e ülni mellette, vagy nem, de a környékén jó eséllyel (sima kerékpárszállító kocsi leginkább csak nyáron közlekedik). IC-re a helyjegyet már grafikus felületen is lehet választani abba a kocsiba, ahol a kerékpár van, de akár a lehajtható ülésekre is ülhetsz.

Railjeten ilyen a kerékpárszállító kocsi: [link]

Üvegfal van a kerékpártároló rész mellett, így rálátni a teremből is.

2023. nov. 10. 10:04
 7/11 A kérdező kommentje:

januarba megyek es ha jol latom nov17tol mar fognak menni a railjetek. melo miatt hosszutavra, a bicaj meg egy tok atlagos gep 3 eve vettem ujonnan, (elso es idaig egyetlen uj bicom elotte gyerekkent mindig hasznalt gepeim voltak) gondoltam kornyezettudas leszek es viszel magammal minthogy itthonhagynam, ujat nem szivesen vennek berelni meg nem talaltam a lakohelyemhez kozel megha van miert ne hasznaljam?

am koszi mindenkinek.

2023. nov. 10. 18:44
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

"Miért is lenne a MÁVnak bármi felelőssége az állomáson hagyott dolgaiddal kapcsolatban?"

Szóval a MÁV területén nyugodtan lehet lopni? Semmi köze a Mávnak bármi történik az állomásokon?

Amúgy a ketfarkú kutyapárt passzivistái önkéntesen elkezdtek csikket szedni valamelyik állomáson és a MÁV pénzt akart érte kérni 😀

2023. nov. 10. 21:50
 9/11 Justinianus ***** válasza:
0%

"Mennyire biztonsagos a MÁV-on"

A MÁV-on csak Hegyeshalomig mész, onnan kezdve a MÁV-START-nak semmi köze a vonathoz/vonaton történtekhez (=biztonsághoz). Onnantól azt a kérdést lehet feltenni, hogy az ÖBB-n, vagy a DB-n mennyire biztonságos a kerékpárszállítás.

2023. nov. 11. 01:46
 10/11 anonim ***** válasza:
57%

"Amúgy a ketfarkú kutyapárt passzivistái önkéntesen elkezdtek csikket szedni valamelyik állomáson és a MÁV pénzt akart érte kérni 😀"

Így keletkezik a féknyúz. Olvastál valamit, aminek a felét sem értetted meg, aztán a nagyját elfelejtetted és most a maradék felét ideböfögöd.

HÉV volt az és a műszaki felügyelet biztosítása okán kértek pénzt. Nem ingyen megy oda valaki aki vigyáz a kutyákra akik elsodrási határon belül dolgoznak egy forgalmas HÉV vonalon. Nem lett volna nagy összeg, egyel kevesebb mindenféleszínű paddal lett volna csak kevesebb.

Mondjuk Mogács óta tudjuk hogy azért van két farka a kétfarkúkutyának hogy ha az egyiket levágja a villamos, akkor ott a másik, szóval lehet nem is kellett volna felügyelet :D

Nade azért ne a MÁV legyen felelős, mert a külvárosi tróger proli összecsikkezi a környezetét. Minden állomáson van elég gyűjtőedény. Csak 2 métert kellet volna mennie a parasztnak hogy be tudja dobni. De a sínek közé egyszerűbb. És akkor amikor annak az embernek ki kell fizetni a bérét aki a takarítás közben felügyli az emberekt hogy ne nyúljanak olyan helyre ahova nem kéne és ne üsse el őket a vonat, akkor az üzemeltető a hibás, nem a proli csikkdobáló? Vannak neked a fejedben komoly gondok...

Mindegy mi van, csak lehessen ütni a MÁV-on egyet igaz?

"Szóval a MÁV területén nyugodtan lehet lopni? Semmi köze a Mávnak bármi történik az állomásokon?"

Ne forgasd ki a szavaimat. Te is tudod, hogy milyen nyílt területek a vasútállomások, buszpályaudvarok. Nem lehet 2 méteres kerítéssel körbezárni csak azért, hogy random Pistike kerékpárját ne lopják el.

Raknak fel esetleg kamerát, meg van FBŐ, de ezen kivül mit szeretnél még? Aki a B+R-ben hagyja a kerékpárját az vállalja a kockázatot.

Ha esetleg van érdemi javaslatod mindkét probléma megoldására, várjuk szeretettel!

És amikor a mucsaröcsögei c. gyerek felszáll a vonatra és végiglopja a vonatot, azért is a MÁV-Start a felelős? Állítson minden második ember és kerékpár mellé őrt? Kifizeted ha emiatt 20x annyi lesz a jegy?

2023. nov. 11. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!