Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapestre hol érné meg még...

Budapestre hol érné meg még metrót építeni?

Figyelt kérdés

Ha rajtatok múlna a döntés, ti hova raknátok?

(A 4-es befejezését és a tervezett 5-ös vonalat leszámítva)

2023. okt. 23. 21:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%

#10 Wow, gratulálok, a stílus maga az ember. Én is egy tahó paraszt vagyok, de azért nem reklámozom ennyire. :D

Ha nem esett le volna a mondanivalóm (vissza az alsó tagozatba!), pont azt mondtam, hogy Budapesten tömegközlekedve eléggé hercegnő hozzáállás átszállás nélküli összeköttetéseket várni. Akinek egy átszállás megterhelő, hívjon taxit. Ha valaha néztél tömegközlekedés térképet, és van minimális logikád (mondjuk az világos, hogy nincs sajnos), akkor te is felismernéd, hogy nagyon nem lenne praktikus egy ilyen összeköttetés egy ilyen kialakítású városban.

Mellesleg ha szó szerint néznénk, te beszélsz átszállás nélküli összeköttetésről, nyolcas válaszoló normális összeköttetésről beszélt, ami egy sokkal szubjektívebb fogalom. Szóval én vagyok a húgyagyú, amikor te nem tudsz olvasni? (És ahogy látom, írni sem, márpedig aki sem olvasni, sem írni nem tud a saját anyanyelvén, arról óhatatlanul azt vagyok kénytelen gondolni, hogy gondolkodni sem tud, csak azt nem értem, aki nem tud sem írni, sem olvasni, sem gondolkodni, az minek pofázik bele abba, amihez nem ért.)

2023. okt. 25. 20:14
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
#11 Prágában ha nem vagy nagyon külvárosban, szinte bárhova eljutsz átszállás nélkül, és még várni sem kell sokat.
2023. okt. 25. 21:12
 13/14 Sanker ***** válasza:
76%

2-es metró Érdig: Déli->Kelenföld->Kelenvölgy->Albertfalva/Savoya Park->Budafok->Budatétény->Nagytétény->Diósd->Érd.

Savoya Parknál elágazás Csepel felé.

Albertfalva/Savoya Park->Csepel->Pesterzsébet->Kispest->Köki->Kőbánya Felső->Örs vezér tér/Rákosfalva->Alsórákos->Újpalota->Rákospalota->Káposztásmegyer->Békásmegyer->Csillaghegy->Kaszásdűlő->Rózsadomb->Széll Kálmán tér->Déli.

Ezzel létrejönne egy körmetró. Békásmegyer és Batthyány tér között tudom ott a hév, de a nagy forgalma miatt nem lenne célszerű ugyanarra a pályára bekötni a metrót, ráadásul baleset esetén fél napra bedugul.

4-es metró hosszabbítása mindkét irányban, Kelenföld->Gazdagrét->Budaörs valamint Keleti->Bosnyák tér->Újpalota.

2023. okt. 31. 14:01
 14/14 anonim ***** válasza:

#12 Csakhogy Prága nem egy koncentrikus város, ellentétben Budapesttel...

#13 Valóban. A körmetró az jó ötlet. Azt meg majd (én ahhoz nem értek) a földmérők megmondják, egyáltalán megoldható-e, de ez valóban jó ötlet.

2023. okt. 31. 18:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!