Nyugatiból elkéne jutnom a Semmelweis klinikákhoz,taxival az mennyibe kerülne?
Bármelyik diszpécsert felhívod, megmondja.
Egyébként alapdíj 1100. Az út bő 4 km, az kb. 1800 forint lenne, de ugye percdíj van dugóban, várakozásnál (ezt a mai taxiórák asszem kb. 15 km/h alatt automatikusan alkalmazzák), ha azt nézem, hogy az éjszaka közepén kb. 10 perc lenne az út, reggeli csúcsban meg bő negyedóra, nyugodtan rá lehet dobni bő 5 percet, ami megint 600 forint, szóval bő 3000 forint. Persze ez nagyon durva becslés.
Ha engedi az egészséged, akkor inkább a metrót javasolnám, napközben simán még gyorsabb is.
Így van, metróval olcsóbb és gyorsabb, ráadásul pár percenként jár, hívni sem kell.
De villamossal sem vészes.
Az a baj nekem elég korán kéne mennem,ilyen 6 óra körül... és a Google térkép olyanokat írt ki nekem,hogy 1 óra 50 perc itthonról a klinikákig,mert nyugatiig vonattal betudok menni de utána elvileg nincs metró a Google szerint,úgyhogy ezt nem is értem,hogy van pontosan,ezért gondoltam taxira.
Soha nem taxiztam,úgyhogy bocsi ha hülyeséget kérdezek,de mi az a független taxi?
Honnan érkezik a vonatod?
Ha az ország keleti feléből, akkor biztosan megáll Kőbánya-Kispesten, onnan is metrózhatsz, és akkor nem kell feleslegesen bemenned a Nyugatiba.
4:30-tól már jár a metró.
Teljesen értelmetlen két metró megálló között taxiznod.
Nézd meg azt az útvonal tervezést újra, mert valami nagyon nem stimmel. A Nyugati-Klinikák út metróval 10 perc hajnalban, ha 6-ra akarsz odaérni és ahogy már írták 1/2 5-től 10 percenként jár a metró, 1/2 6-tól meg már 2-5 percenként, szóval ha várnod is kell, akkor is ott vagy 20 perc alatt még hajnalban is.
A menetrendet itt megtalálod:
Az útvonaltervet meg itt:
Akik villamost javasoltak, azt viszont nem tudom, hogy gondolták. A Klinikáknál nem jár villamos. Mi értelme volna az út egy részét villamossal megtenni, ha aztán át kell szállni arra a metróra, amivel a teljes utat megtehetnéd átszállás nélkül?
Persze a villamostól gyalog is meg lehet tenni azt az egy metró megállónyi távolságot, csak minek, ha a metróval átszállás és gyaloglás nélkül ott vagy?
A Bolt app ugyanazt a tarifát mondja, mint a Főtaxi online kalkulátor, amit a Google első helyen dobott ki a "Budapest taxi tarifa kalkulátor" keresésre. Nyugati-Klinikák: kb. 2800-3800 Ft között várható a díj.
Metróval 450 Ft. Ha 10 darabos gyűjtőjegyet veszel, akkor csak 400, de ezt inkább akkor érdemes választanod, ha máshova is mész Budapesten, vagy máskor is jössz még és várhatóan fel fogod használni a jegyeket.
Független taxi: a kijelzőn az van csak, hogy taxi.
Oldalán sincs semmi cégnév.
Vezetők kinézete már alapból riasztó, szedett-vedett társaság.
Miért kerüld el?
A becenevük is elárulja: taxis hiénák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!