Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért van lerakva sok használh...

Miért van lerakva sok használhatatlan Bubi bicikli szorosan egymás mellé bizonyos állomásokon?

Figyelt kérdés
2023. szept. 22. 08:15
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Ezt kérdezd meg a cégtől.

Egyébként szerintem a következők a válaszok:

- Minél több ember tudja őket használni.

- Hogy szembetűnő legyen. [Eléggé szembetűnő.]

- Hogy úgy tűnjön, hogy rendezett, igényes, tehát azt a benyomást keltse, hogy jó vele menni.

Valahol úgy olvastam, hogy ezeket a bérelhető járműveket inkább külföldieknek szánták (és árban is rájuk van szabva - legalábbis az elektromos rollerek, noha nem elektromos rollerekről van szó). Ők pedig gyakran társaságban, csapatostul jönnek. Lehet, hogy 3-an 4-en, de az is lehet, hogy 10-en 15-en.

Aztán lehet, hogy más okai is vannak.

Nekem például kínszenvedés kibányászni egy elektromos rollert a zsúfolt sorból, amit előre foglaltam. Tehát nekem ez nehezítés.

2023. szept. 23. 03:07
 2/10 A kérdező kommentje:
És ezek a társaságok képesek használhatatlan bicikliket használni?
2023. szept. 23. 12:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy félreértettem a "használhatatlan" szót. Átvitt értelemben értettem; úgy értettem, hogy mivel rendkívül szorosan vannak egymás mellett, ezért alig lehet kivenni őket, tehát "használhatatlanok". (Szó szerint nézve nyilván nem állja meg a helyét ez a megfogalmazás ebben az esetben.)

Én még nem használtam ezeket a kerékpárokat és nem figyeltem meg. Mitől nevezed használhatatlanoknak?

Azt kizártnak gondolom, hogy hibás kerékpárokat raknának ki szépen egymás mellé, mert az a hátrányukra lenne, azzal lejáratnák magukat. Az más, hogy például rossz minőségűek, de szó szerint akkor sem használhatatlanok, noha átvitt értelemben megállja a helyét.

Tehát mi miatt nevezed használhatatlannak?

2023. szept. 23. 13:54
 4/10 A kérdező kommentje:
Azért nevezem használhatatlannak őket, mert nem lehet az applikációban felvenni őket, azaz használhatatlanok. A nyereg is hátra van fordítva, hogy ne is próbálkozzanak felvenni az emberek.
2023. szept. 23. 14:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Értem. Akkor nem tudom, hogy mi az oka. Én is úgy állok most ezen jelenség előtt, hogy nem értem.

Lehet, hogy néhány napra előre foglalva van egy konkrét nagyobb társaságnak, amit csak ők tudnak használni és az ülést is beállítják majd, vagy oda megy előtte / akkor egy alkalmazott és visszaállítja az üléseket. De ez csak sejtés.

2023. szept. 23. 15:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Hogy a járműnek, ami begyűjti őket, ne kelljen 200 különböző állomásra mennie, hogy mindenhol felvegyen 1-2 hibás járművet.
2023. szept. 24. 09:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
De akkor egyszer már összegyűjtötték...
2023. szept. 24. 09:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen, de azt a saját alkalmazott is meg tudja csinálni, ha viszont a karbantartó idejét pazarolja ez az egész, akkor az jóval többe kerül.

2023. szept. 24. 18:15
 9/10 anonim ***** válasza:

De akkor miért ne vinné el a karbantartóhoz? Mert ugye nem egyesével kerékpáron gyűjtötte össze, hanem feltételezem, hogy autóval. Azzal pedig elviheti a karbantartóhz is - így a karbantartónak további időt takarít meg. A karbantartó ugye nem helyszínen fog nekiállni szerelni.

Logikailag erre jutok, de belülről ugye nem ismerem a cég működését.

2023. szept. 24. 19:08
 10/10 anonim ***** válasza:
A Bubi-szerelőműhely a Somogyi Béla utcában van, pont ezért előfordulhat, hogy közeli állomásokon rengeteg hibás bringa van. Azért, mert nagyon kicsi a műhely, ha kb. 5 is bent van, már megtelt.
2023. okt. 1. 22:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!