Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁVnál már BZ vonatokból is...

A MÁVnál már BZ vonatokból is hiány van?

Figyelt kérdés

Nálunk pár éve az Uzsgyikat lecserélték BZmot vonatokra. Ezzel nagy baj nincs, talán az ülés kényelmesebb.

Reggel csúcsidőben 2 bz kocsi megy... konkrétan nyomorgunk a vonaton. Sok embernek állnia kell. Délelőtt már 3 kocsi közlekedik, azok meg kb üresek.

2023. szept. 18. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hiába volt régen nagyon sok, nem tanultak meg szaporodni.

A műszaki hibák és a balesetek miatt elég sok kikerült a forgalomból.

A decemberi állapot: [link]

2023. szept. 18. 11:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a linket. Érdekes
2023. szept. 18. 11:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Reggel csúcsidőben 2 bz kocsi megy... konkrétan nyomorgunk a vonaton. Sok embernek állnia kell. Délelőtt már 3 kocsi közlekedik, azok meg kb üresek."

hát jó reggelt

más vonalakon konkrétan buszra lettek cserélve a Bz-k

2023. szept. 18. 11:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Lassan terjednek a hírek, úgy látom ….

Olyan szinten Bz hiány van, hogy augusztus 1-én 10 vasútvonalat 10 napon belül bezártak, miután leforrázott a kiszökő hűtővíz több utast egy Bz motorvonaton. Ideges, kapkodó reakció volt ez a fideszes Lázár János miniszter részéről, de jól mutatja a helyzetet.

2023. szept. 18. 13:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy vonalak szűntek meg. Nem néztem utána, hogy miért. Azt hittem a sínek voltak már olyan állapotban, hogy veszélyes volt rajta közlekedni.
2023. szept. 18. 13:56
 6/9 anonim ***** válasza:
3%
Bár alapból kevés kocsi van a MÁV-nál (Bz-ből is), a jelenlegi katasztrófahelyzetnek nem ez a fő oka, hanem a kritikus munkaerőhiány. A meglévő kocsikat sincs, aki karbantartaná, így az sem tud közlekedni, ami egy apró javítás után simán hadra fogható lenne. A szemünk előtt omlik össze a MÁV, pár éven belül meg fog szűnni a vasúti közlekedés Magyarországon.
2023. szept. 18. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:
91%

#6:

Meg az eszed tokja, az fog megszűnni, vészmadár.

2023. szept. 18. 15:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az elmúlt kB. 15-16 évben a mellékvonali gördülőállomány úgy az Uzsgyik mint a Bzk teljesen el lettek hanyagolva. Sose gondoltam, hogy 2023ban nosztalgiával fogok gondolni a 2000es évek közepére mondjuk, hogy "akkor milyen jó volt" a vasútnak.
2023. szept. 18. 19:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Miért pont ezekből ne lenne hiány, mozdonyokból, kocsikból és munkaerőből is hiány van.
2023. szept. 18. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!