Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Online miért nem lehet a...

Online miért nem lehet a Mávnál 33%-os 26 éven aluliaknak szóló jegyet venni ?

Figyelt kérdés
Péntek 10-től vasárnap éjfélig érvényes azt tudom. Beálítom az utazást szombatra viszont a kedvezmények között nincs benne ez a lehetőség. Csak pénztárba lehet ezek szerint megvenni ?

2023. szept. 14. 23:33
 1/9 anonim ***** válasza:
12%

Gondolom online macerásabb bizonyítani hogy 26 alatt vagy.... Személyit vagy yilesmit feltöltögetni, meg vagy kéne valami MI alapú rendszer ami ellenőrzi, vagy épp valami olyan rendszer ami valami központi nyilvántartásból le tudja kérdezni az adatokat a kártya alapján.

De végső soron még így sem biztosítható az, hogy nem-e valaki más akar utazni így olcsóbban.

2023. szept. 15. 00:38
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

1-es, aztán a te logikád mentén, a 90 százalékos kedvezményre jogosultságot nem kellene ugyanúgy bizonyítani? Mégis lehet venni ilyen kedvezménnyel jegyet online.

Szóval én nem látok rá logikus indokot, még azt is el tudom képzelni, hogy csak a kedvezmény érvényességi ideje alatt jelenik meg az opció, ami persze az elővétel lehetőségét szinte kizárná.

2023. szept. 15. 02:21
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Az "Utasok és kedvezmények" pontban az "Utastípus"-nál a "Fiatal felnőtt (18-26 éves)" opciót választod ki, és a kedvezményes időszakban automatikusan olyan jegyet ad ki.
2023. szept. 15. 02:32
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Valóban. Nem állítom, hogy egyértelmű, én is keresgéltem bőszen a kedvezmény hozzáadása listában, pedig ha valaki, akkor én nem ma kezdtem…
2023. szept. 15. 06:06
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

1-esnek tényleg fura logikája van. Valószinüleg sosem utazott sehova, max magánrepülővel. :D

Azért van a kalauz a vonaton hogy elelnőrizze a jogosultságot. Ő az offline MI! (az I némelyikükből hiányzik...)

Ahogy 3-as mondja, az utastipusnál kell beállítani.

Fura logikája van az appnak meg kell hagyni... 20+ év vasúti múlttal is meg tud lepni...

2023. szept. 15. 07:59
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Automatikusan érvényesíti a rendszerük a kedvezményt ha a megfelelő adatokat (Fiatal felnőtt mint utastípus, és születési dátum) megadod.
2023. szept. 15. 09:03
 7/9 anonim ***** válasza:
84%
Ha be van állítva a születési idő, akkor még a kategóriát is átállítja felnőttről fiatal felnőttre, a kedvezményes időszakon kívül a rendes, azon belül a kedvezményes árakat írja. Ez a része pont jól működik, a kevés utasbarát funkció egyike. A kulcs talán a születési idő megadása (ez egyébként a jegyvizsgálót is segíti, ha a személyin ugyanaz a dátum szerepel, mint a jegyen, akkor nem kell matekoznia, a rendszer már megtette helyette).
2023. szept. 15. 09:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget sikerült. Nincs rá külön választási lehetőség mint pl a diákkedvezményre meg a többire. Automatikusan adja a kedvezményt ahogy fentebb írták születési idő alapján.
2023. szept. 15. 11:08
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Látom színvakok járnak ide és keverik a zöldet a pirossal... nembaj, ennél nagyobb örömötök ne legyen az életben!
2023. szept. 15. 11:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!