Nincs budapest bérletem (nem is szeretnék), hogyan használjam akkor az országbérletet?
Nincs budapest bérletem mert nagyon közel lakom az egyik busz pályaudvarhoz, munkahelyem pedig HO, a boltok pedig közel vannak.
Tudom, hogy ez sokaknak furcsa, de nekem tényleg nincs igényem budapest bérletre.
Azonban most úgy adódott, hogy havi 8-10-15 alkalommal el kell utazzak a szüleimhez vidékre, és kiszámoltam hogy országbérlettel jobban megéri nekem mintsem egyesével véve a jegyet. Főleg azért mert odafelé busszal kell menjek, de visszafelé ha nem érem el a buszt akkor egy átszállásos vonatról vonatra megoldással jobban járok mintsem ha a következő buszra várnék. (A vonatállomás sincs túl messze tőlem, szóval ezért se érné meg a bp bérletvétel).
Tegnap használtam először az országbérletem és a buszon megkérdeztem a sofőrt, hogy ezt így-ilyen formában elfogadja? Mondta hogy elvileg igen, de csippantsam le. Minden rendben ment és visszafelé mivel elértem a buszt ezért megint láthattam hogy működik.
Viszont itthon olvastam a bérletre írt információt:
"MÁV-HÉV-en csak Budapest közigazgatási határán kívül"
Ezek szerint Volánbuszon nincs baj. Viszont mi lenne ha vonattal utaznék? A kalauztól tudnék jegyet venni onnantól hogy beértünk budapest határán belülre?
A vonatra jó Budapesten belül is, csak a hévre nem.
Ugye a HÉV-ek korábban a BKV-hez tartoztak, de már egy pár éve a MÁV leányvállalata (MÁV-HÉV Zrt.) üzemelteti.
A többi vonat (MÁV-START) járatra jó az országbérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!