Ilyenkor lehet kérni átalány kártérítést a MÁV-tól a késés miatt?
Figyelt kérdés
A varosból utaztam C városba, B városban történő átszállással.
A-ból B-be Intercityvel utaztam, ami fél óránál többet késett. Viszont a csatlakozást így is elértem, nagyjából be is futott időben C városba, csak így nem a vasútállomáson várakoztam, hanem elsősorban az A-ból B-be menő Intercityn.
2023. szept. 3. 10:41
1/5 eddiboy válasza:
Odaértél időben, nem? Mire kérnél kártérítést?
2/5 anonim válasza:
Na ez az, ha a célodhoz értél időben, akkor milyen jogalapon kérnél kártérítést?
3/5 anonim válasza:
Jár, de csak az IC-s részre, nem a teljes utazásra. Tehát ha kombinált jegyed volt, visszaszámítják a megkésett IC-re eső részt és annak a 25%-a jár vissza. Már ha a visszafizetendő összeg eléri az 1000 Ft-ot. Ha nem akkor lepattintanak.
4/5 anonim válasza:
#3 Vagy az 50%, amennyiben a két órát is meghaladta a késés. 1000 Ft alatti összeg esetén sem "pattintanak le", csak visszatartják az összeget, és ha összegyűlik további késésekből ezer forint, kiutalják.
5/5 anonim válasza:
ha végül is eljutottál ahova akartál akkor teljesült a szolgáltatás így nincs miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!