Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonaton kérhetnek személyit...

Vonaton kérhetnek személyit nagycsaládos kedvezménynél ?

Figyelt kérdés

Van nagy családos kedvezmény 1 vagy 2 szülő + 2 vagy 3 18 év alatti gyerek esetén.

Lenne 1 szülő és 3 gyerek. Viszont az egyik gyerek 18 éves. Az ellenőr elkérheti a szemelyit ? Valahol azt olvastam hogy mivel nem hatósági személy és a személyi nem jogosít kedvezményre így nem kérheti el. Vagy elég mondani ha kérdezi hogy 17 éves és nem problémáik akkor.

Megvan a jegy azért kérdezem csak hogy lehet-e belőle probléma mert akkor elhasználnánk vagy vegyünk inkább külön jegyet.

2023. júl. 29. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagycsaládos kedvezmény három gyerektől van: [link]

Nem árt, ha valahogy tudod bizonyítani, hogy a saját gyerekeid, lakcímkártyával vagy személyivel.

2023. júl. 29. 23:04
 2/8 Justinianus ***** válasza:
100%

"azt olvastam hogy mivel nem hatósági személy és a személyi nem jogosít kedvezményre"

Pont hogy az jogosít (hogy 18 alatti vagy).

Gondolod abból áll a menetjegy ellenőrzés, hogy beböfögsz valamit.

2023. júl. 29. 23:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"azt olvastam hogy"

Akkor kik vagyunk mi, hogy bármit is mondjunk? :D

2023. júl. 29. 23:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ellenor valoban nem hatosagi szemely es nem igazoltathat senkit, de attol meg ha nem tudod igazolni hogy olyan jeggyel utazol amire jogosult vagy akkor kizarhat az utazasbol es megbuntethet, esetleg rendort hivhat.
2023. júl. 30. 02:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igazolni kell, hogy a gyerekek 18 alattiak. Nem veheti el a kalauz, de igazolásra kérheti, hogy mutasd fel. Ha nem teszitek, hívhat rendőrt.
2023. júl. 30. 02:49
 6/8 BlackSword ***** válasza:
100%

Viszont közfeladatot ellátó személy, szóval ne nagyon arcoskodj...

Ad kettő, benne van az Ászf-ben, illetve az szmsz-ben, hogy kérheti, neked pedig meg kell mutatnod... ezt pedig abban a pillanatban fogadtad el, hogy megvetted a jegyet...

2023. júl. 30. 08:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A személyi igazolványt nem adhatod át neki és el sem kérheti - úgy értem, hogy a kezébe nem veheti.

Viszont köteles vagy megmutatni úgy, hogy lássa a rajta lévő adatokat. Ezzel igazolod a gyerek életkorát, vagy bárki más az életkorát, pl 65 éven felüli utas az ingyenes utazás miatt.

Szóval ha kéri a személyi igazolványt, akkor köteles vagy megmutatni.

Nekem olyan utazási igazolványom van amire rá van írva, hogy csak személyi igazolvánnyal együtt érvényes. El is kérik minden esetben a személyit is.

2023. júl. 30. 08:27
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a 18 éves gyerek még tanul, akkor ő is jogosult.

"- a 26 éven aluli gyermek, ha a nappali képzésben résztvevő tanulók, hallgatók érvényes diákigazolványával rendelkezik,

- életkortól függetlenül az a gyermek, aki után magasabb összegű családi pótlék jár, és ezt a kifizetőhely igazolja."

2023. júl. 31. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!