Vonaton kérhetnek személyit nagycsaládos kedvezménynél ?
Van nagy családos kedvezmény 1 vagy 2 szülő + 2 vagy 3 18 év alatti gyerek esetén.
Lenne 1 szülő és 3 gyerek. Viszont az egyik gyerek 18 éves. Az ellenőr elkérheti a szemelyit ? Valahol azt olvastam hogy mivel nem hatósági személy és a személyi nem jogosít kedvezményre így nem kérheti el. Vagy elég mondani ha kérdezi hogy 17 éves és nem problémáik akkor.
Megvan a jegy azért kérdezem csak hogy lehet-e belőle probléma mert akkor elhasználnánk vagy vegyünk inkább külön jegyet.
Nagycsaládos kedvezmény három gyerektől van: [link]
Nem árt, ha valahogy tudod bizonyítani, hogy a saját gyerekeid, lakcímkártyával vagy személyivel.
"azt olvastam hogy mivel nem hatósági személy és a személyi nem jogosít kedvezményre"
Pont hogy az jogosít (hogy 18 alatti vagy).
Gondolod abból áll a menetjegy ellenőrzés, hogy beböfögsz valamit.
"azt olvastam hogy"
Akkor kik vagyunk mi, hogy bármit is mondjunk? :D
Viszont közfeladatot ellátó személy, szóval ne nagyon arcoskodj...
Ad kettő, benne van az Ászf-ben, illetve az szmsz-ben, hogy kérheti, neked pedig meg kell mutatnod... ezt pedig abban a pillanatban fogadtad el, hogy megvetted a jegyet...
A személyi igazolványt nem adhatod át neki és el sem kérheti - úgy értem, hogy a kezébe nem veheti.
Viszont köteles vagy megmutatni úgy, hogy lássa a rajta lévő adatokat. Ezzel igazolod a gyerek életkorát, vagy bárki más az életkorát, pl 65 éven felüli utas az ingyenes utazás miatt.
Szóval ha kéri a személyi igazolványt, akkor köteles vagy megmutatni.
Nekem olyan utazási igazolványom van amire rá van írva, hogy csak személyi igazolvánnyal együtt érvényes. El is kérik minden esetben a személyit is.
Ha a 18 éves gyerek még tanul, akkor ő is jogosult.
"- a 26 éven aluli gyermek, ha a nappali képzésben résztvevő tanulók, hallgatók érvényes diákigazolványával rendelkezik,
- életkortól függetlenül az a gyermek, aki után magasabb összegű családi pótlék jár, és ezt a kifizetőhely igazolja."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!