Árulhatok buszjegyet a buszon?
Figyelt kérdés
Nem ütközik törvénybe? Lehet engedély nélkül? Következő a történet: van egy járat, ahol mindig sokan akarnak jegyet venni a sofőrtől,ami ugye 450 Ft tőle. Namost én árulnám 350 Ft-ért, és nyilván az sem lenne gond,hogy visszaadjak visszajárót,ha kell. Szerintem így mindenki jól járna,max a sofőr nem. Ő rám hívná a rendőrséget bosszúból? Ez ugye nem törvénytelen.2023. júl. 21. 05:14
1/20 anonim válasza:
És ez szerinted nem törvénytelen? :DDDDDD
2/20 A kérdező kommentje:
Én ott ülnék az első üléseken, és akkor megkérdezném, hogy "nekem is van, normál áron, nem veszel inkább tőlem?"
2023. júl. 21. 05:15
3/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom, esküszöm, azért kérdezem.
2023. júl. 21. 05:16
4/20 anonim válasza:
Engedély nélküli kereskedelem, ráadásul mindezt magánterületen. A legelső utasnál, akinek jegyet akarsz eladni, ledobna a f*szba a buszról. Ha netán mégsem, akkor meg befog majd a NAV és kapsz egy félmilliós büntetést, akár börtönt is.
5/20 anonim válasza:
Én alapból nem vennék már csak azért sem, mert az ilyenek hamis jegyet árulhatnak.
6/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,jogos. Nem gondoltam bele. Hasznom egyébként nyilván nem lett volna belőle,hisz ugyanannyiért adtam volna el, amennyiért vettem volna,itt Igazából azt akartam volna kimondottam, hogy ne attól a sofőrtől vegyék.
2023. júl. 21. 05:33
7/20 anonim válasza:
Ha üzletszerűen akarnád csinálni, ráadásul a buszon, akkor a szolgáltató engedélye biztosan kellene hozzá, plusz valamilyen vállalkozási forma annak minden vonzatával. Viszont ha van egy felesleges jegyed amit haszon nélkül eladsz valakinek, az önmagában szerintem nem törvénybe ütköző.
8/20 anonim válasza:
#6 A haszon nem számít, a kereskedelmet akkor is be kell jelenteni és adóznod kell. Ha ezek a kiadások téged negatívba tesznek, mivel a kereskedelemből befolyt pénz nem fedezi a kiadásaidat, azt úgy hívják, hogy csőd.
De ez már az Üzlet kategóriába tartozik.
9/20 anonim válasza:
Szerintem a sofőr csak örülne neki, ha nem neki kéne jegyet árusítani.
10/20 anonim válasza:
Egyébként neked mi lenne a haszon? Egész nap ülsz egy buszon rengeteg váltópénzzel, és annyi bevételed van a jegyekből, mint amennyiért vetted. Nem egy tűnik túl sikeres vállalkozásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!