Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Németországban az RE és RB...

Németországban az RE és RB jelzésű vonatok mit jelentenek?

Figyelt kérdés
Deutschland tickettel felszállhatok ezekre? Calamint Münchenben az U ésS baht lehet ezzel a bérlettel használni? Köszi.
2023. júl. 8. 00:34
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Miért nem ott kérdezed meg?
2023. júl. 8. 00:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"Dabei steht die Abkürzung RE für einen RegionalExpress und die Abkürzung RB für eine RegionalBahn. Dabei handelt es sich um unterschiedliche Kategorien von Zügen des Regionalverkehrs, die sich hauptsächlich in der Anzahl der Halte und der Geschwindigkeit unterscheiden."

[link]

2023. júl. 8. 06:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Továbbá:

"Das Deutschland-Ticket kann deutschlandweit in allen Nahverkehrszügen wie z.B. RB-, RE-, S-Bahn-Züge (SPNV) und zusätzlich in den öffentlichen Verkehrsmitteln wie Bussen, Straßenbahnen, U-Bahnen etc. (ÖPNV) der teilnehmenden Landestarife, Verkehrsverbünde und Verkehrsunternehmen gemäß Geltungsbereich und gemäß deren Bedingungen für beliebig viele Fahrten genutzt werden."

[link]

2023. júl. 8. 06:39
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
RegionalExpress és RegionalBahn. Magyar megfelelői közelítőleg az InterRégió (sebesvonat) és a személyvonat.
2023. júl. 8. 07:06
 5/6 A kérdező kommentje:

Szuper akkor ez megfelelő.

Azért itt mert ide annyi okos ember jár hogy gondoltam érdemes megkérdezni. Na meg nem tudok németül. Meg most kezdtem el tanulni.

Köszi a választ, biztos akartam lenni venne hogy jók ezek a vonatok.

2023. júl. 8. 09:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Még most kezdtem el ismerkedni a helyi tömegközlekedéssel és a regionális vonatokkal. Minden olyan bonyolultnak tűnik.
2023. júl. 8. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!