Országbérlettel egyáltalán le lehet bukni?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy valaki megveszi a kedvezményes országbérletet, de nincs diákigazolványa, és ellenőr is nagyon ritkán van a járatokon. Így mennyi esélye van a lebukásnak? A sofőr ilyenkor szokott kérni diákot, mint sima jegyváltásnál, vagy hogy van ez? :)2023. jún. 14. 23:28
1/11 anonim válasza:
A lebukás esélye soha nem nulla, tehát igen, le lehet bukni.
2/11 A kérdező kommentje:
A sofőr mennyire ellenőrzi, inkább az itt a kérdés
2023. jún. 15. 00:30
3/11 anonim válasza:
Sofor siman elkerheti.
Ellenor nagyon keves van, max 10 van az egesz orszagban. Ezt egy volanos mondta.
4/11 anonim válasza:
Dehogy van kevés ellenőr, én például havonta 1-2 utazásból is simán ki szoktam fogni évi egy kontrollt, az ország különböző szegleteiben.
5/11 anonim válasza:
Van amikor kéri a sofőr, ugyanúgy mint eddig.
6/11 eddiboy válasza:
Én már láttam olyat, hogy kérte a sofőr, nem volt a srácnál, és megvetette vele a teljesárú jegyet.
7/11 anonim válasza:
Annyira nézik mint a jegynél. Van olyan sofőr aki elkéri, van aki nem, várhatóan október végén, november elején fogják intenzíven kérni, amikor lejárnak az idei matricák. Amúgy igazságtalannak érzem, hogy kevesebb mint 2000 Ft-ért oda mennek ahova akarnak, én max 50% kedvezményt adnék ezekre a bérletekre, legfeljebb a 90%-os viszonylati bérlet árát maximálnám 2000 Ft-ban, ami csak a lakóhely és az iskola között érvényes.
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Somogyban meg Zalában én nem nagyon találkoztam még ellenőrrel :D diákot is ritkán kéri el a sofőr egyébként.
2023. jún. 15. 12:40
9/11 anonim válasza:
Azért csak óvatosan. Én a kihalt buszon az éjszaka közepén lettem megvágva, ki gondolta hogy akkor is ellenőriznek? Vas megye
10/11 A kérdező kommentje:
Meg azt sem lehet kiszámítani, hogy melyik mennyire szigorú. Van aki a diákomat sem kérte el
2023. jún. 17. 04:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!