Számtalan kérdés merült fel bennem egy vasúti utazással kapcsolatosan. Tud.tok segíteni?
Budapest-Nyugatiból mennék Diósjenőre. Biciklit is vinni szeretnék, van egy 12 alkalmas 50%-os közalkalmazotti papírom, és a legolcsóbb lehetőséget keresem.
Első amit észrevettem, hogy ha bicikli nélkül mennék, akkor külön-külön lenne érdemes megvenni a Bp-Vác és a Vác-Diósjenő szakaszra a jegyet, mert a Bp-Diósjenő drágább. Első kérdésem:
Ha megveszem magamnak külön-külön ezt a két jegyet, akkor kerékpárjegyből elég egy darab 50 km-re szóló?
Második kérdésem:
Az 50 százalék a kerékpárjegyből is levonásra fog kerülni, vagy abból nem?
Harmadik kérdésem:
Hogy kell automatából kerékpárjegyet vásárolni? Ez már egyszer problémát okozott nekem.
"Ha megveszem magamnak külön-külön ezt a két jegyet, akkor kerékpárjegyből elég egy darab 50 km-re szóló?"
Igen.
"Az 50 százalék a kerékpárjegyből is levonásra fog kerülni, vagy abból nem?"
Nem, csak menetjegyre vonatkozik.
"Hogy kell automatából kerékpárjegyet vásárolni? Ez már egyszer problémát okozott nekem."
Az utasoknál hozzáadsz egy kerékpárt.
"Illetve az automatás 5% kedvezmeny az 50% használata mellett is létezik?"
Igen, összevonható a két kedvezmény. De inkább neten vedd meg a jegyet és akkor 10% jár.
És miért nem jelzi a menetrend a kerékpárszállítás lehetőségét vagy tiltását?
Mert ugyan nincs tiltva a kerékpárszállítás, de külön arra alkalmas kocsit sem továbbit a vonat. Kivéve a 91-es lábjegyzettel érintett vonatokat, ott a lábjegyzetben jelölt időszakban besorozásra kerül kerékpárszállító kocsi.
Lásd itt, a kerékpárszállításra vonatkozó menetrendi jelölések pont alatt.
Itt látod melyik járművön milyen lehetőségek vannak, Drégelypalánk felé Bzmot motorkocsik járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!